Register

A password will be e-mailed to you.

Ďalší mesiac roka 2018 je za nami a my vás tak s radosťou môžeme privítať pri ďalšom článku našej pravidelnej rubriky Hity mesiaca. Pokračujeme v inovovanom formáte a preto sa pozrieme iba na tie najlepšie tituly aké nám daný mesiac ponúkol. Ak teda momentálne hľadáte tipy na kvalitné tituly, v tom prípade by vás tento článok mohol zaujímať.

Dnes sa teda pozrieme na tie najlepšie tituly aké nám ponúkol február 2018. Opäť platí, že informácie o hodnoteniach hier čerpáme z portálu metacritic.com. Ten zbiera a poskytuje informácie o hodnoteniach hráčov a recenzentov z celého sveta a tie priemeruje. Bolo by však patričné upozorniť, že týmito informácie sa len inšpirujeme a do nášho sumára zaraďujeme len nové plnohodnotné tituly. Rozhodli vyradiť menšie rozšírenia a taktiež aj vylepšené verzie titulov.

1. Shadow of the Colossus (PlayStation 4)

Shadow of the Colossus je skutočne legenda medzi konzolovými hrami. Po prvýkrát bol tento netradičný titul vydaný na PlayStation 2 ešte v roku 2005. V titule ste sa zmocnili úlohy chlapca menom Wander, ktorý musí poraziť šestnástich kolosov, aby zachránil dievčinu Mono. Epické súboje s mohutnými gigantami, neopakovateľná atmosféra a krásny príbeh zabalený v nádhernom vizuálnom spracovaní. To sú aspekty, ktoré hráči v roku 2005 ospevovali na tomto titule najviac. Ubehlo trinásť rokov a zdá sa, že Shadow of the Colossus odolal zubu času a hráči sú z neho nadšení aj dnes. Hra, pochopiteľne, prešla výraznou grafickou úpravou. Podľa recenzií to však na čare titulu rozhodne neubralo. Výsledné metascore 92% a aj naša recenzia svedčia samé za seba.

2. Into the Breach (PC)

Subset Games, tvorcovia FTL: Faster Than Light, nám po šiestich rokoch priniesli nový titul. Je ním Into the Breach, v ktorom sa zmocníte úlohy mohutných železných robotov a vašou úlohou bude odrážať útoky gigantickým monštier, ktoré sa vynárajú spod zeme. Jednalo by sa o klasickú taktickú ťahovku, autori sa však rozhodli okoreniť ju tak, že každá nová hra je náhodne vygenerovaná. Taktiež je zaujímavé, že ak by sa vám náhodou nepodarilo monštrá poraziť, vaše jednotky skočia do stroja času a máte možnosť začať operáciu “záchrana sveta” odznova. Hráčov aj recenzentov tieto aspekty očividne zaujali o umožnili titulu vyšplhať sa na metascore o hodnote 91%.

3. Sprint Vector (PC, PlayStation 4)

Sprint Vector je adrenalínovo sa javiaci VR titul v ktorom je vašou úlohou dostať sa do cieľa prvý. Musíte bežať, skákať, lietať a zároveň sa vyhýbať rôznym prekážkam. To všetkom v obrovských rýchlostiach. Recenzenti si pochvaľujú najmä zábavnú hrateľnosť, skvelý VR zážitok a taktiež príjemné grafické spracovanie. Niektorí sa ale zasa sťažujú na náročnosť titulu. Tento menší neduh však nezabránil tomu aby sa Sprint Vector vyšplhal na metascore 84%.

4. Bleed 2 (PlayStation 4, Xbox One, PC, Switch)

Bleed 2 je pokračovaním úspešného akčného titulu z roku 2013. Pôvodná hra disponovala zábavnou a svižnou run and gun akciou, ktorá pozostávala najmä zo strieľania veľkého množstva nepriateľov, skákania a samozrejme aj z niekoľkých boss súbojov. Dvojka pokračuje v run and gun štýle a taktiež vylepšuje nedostatky svojho predchodcu. Hráči sú nadšení a ovácie získava najmä z intenzívnych výbuchov, strieľania, ešte adrenalínovejších súbojov a taktiež aj za nápaditý dizajn levelov. Za najväčší zápor hráči považujú veľmi krátku hernú dobu. Mnohí dokonca tvrdia, že titul bezproblémovo prešli len za jednu hodinu hrania. Aj napriek tomu, však titul získal priaznivé metascore 81%.

5. Apex Construct (PlayStation 4, PC)

V tomto ambicióznom VR titule sa zmocníte úlohy človeka, ktorý sa ocitne vo svete ovládanom krutými robotmi. Títo roboti sú výsledkom nerozvážnych experimentov ľudstva. Prevzali kontrolu nad planétou a sú rozhodnutí vyhubiť kohokoľvek, kto sa im postaví do cesty. Recenzenti si pochvaľujú veľmi dobre zvládnuté bojové časti titulu, zaujímavý svet plný záhad, ktorý čaká iba na vaše preskúmavanie a v neposlednej rade aj logické hádanky. Tieto, ale určite aj mnohé ďalšie aspekty pomohli titulu získať metascore 78%.

Špeciálne umiestnenie – Kingdom Come: Deliverance (PC, Xbox One, PlayStation 4)

Dlho očakávaný titul odohrávajúci sa v stredovekom Českom kráľovstve k nám konečne dorazil minulý mesiac. Daniel Vávra je minimálne pre tuzemských hráčov skutočná legenda. Hlavný dizajnér, scenárista a režisér prvej Mafie si však dal so svojou druhou veľkou hrou poriadne načas. Podľa mnohých sa však toto dlhoročné čakanie vyplatilo. Realistický súbojový systém, zaujímavý príbeh, krásne grafické spracovanie. Nie každý je však nadšený. Niektorí hráči poukazujú na nie príliš zdarne ukončený príbeh a na až enormné množstvo bugov. Najmä tieto dva neduhy prispeli k rozporuplnému prijatiu titulu. Na oficiálny hit tohto mesiaca to síce nie je, avšak aspoň špeciálne umiestnenie si Kingdom Come určite zaslúžili. Ostatne aj v našej recenzii dopadol veľmi dobre a výsledné metascore 76% taktiež nie je z najhorších.

To by už ale bolo z tohtomesačných hitov všetko. Pokiaľ s výsledným rebríčkom nesúhlasíte, poprípade sa vám nepozdáva umiestnenie nejakého titulu, tak sa nebojte podeliť o svoj názor prostredníctvom komentárovej sekcie.

Komentuj!