Register

A password will be e-mailed to you.

Hunt: Showdown si len prednedávnom odbil menšiu premiéru v uzavretom alpha teste. Krátko po ňom hra trochu nečakane vstúpila do Early Access fázy, vďaka čomu si môže nový počin od štúdia Crytek vyskúšať každý. Cena Hunt: Showdown je stanovená na 29,99€. O čo v hre vlastne ide?

Korene Hunt: Showdown siahajú do roku 2014, kedy Crytek ohlásili co-op akciu pre štyroch hráčov s názvom Hunt: Horrors of the Gilded Age. Malo ísť o hru s hororovým nádychom na spôsob Left 4 Dead a zasadenú do obdobia americkej zlatej horúčky. Vtedy bolo v pláne, že hra bude síce Free to Play, ale autori sľubovali AAA zážitok, čo mali zaručiť aj odpadlíci z Vigil Games (tvorcovia obidvoch Darksiders). Potom však bol projekt zrušený a z jeho popola povstal Hunt: Showdown.

Koncept hry sa trocha zmenil, po mape teraz budú behať len dvojčlenné skupiny. Môže ich však byť viac. Vašim cieľom v Hunt: Showdown je vystopovať na mape špecifické monštrum, zabiť ho a zobrať odmenu. Tú istú úlohu ale majú aj ostatne skupiny a v momente ako odmenu zoberiete, dozvedia sa to všetci. Z lovca sa teda stáva lovná zver. Znie to ako mix Evolve a Dark Zone z Tom Clancy’s The Division, pričom hra je poháňaná štvrtou generáciou CryEngine.

Grafika je na vysokej úrovni, prostredia sú plné detailov a aj hra svetla a tieňov je dostatočne efektná, ako sme pri Cryteku zvyknutí. Horšia je slabšia optimalizácia, nakoľko hra má údajne problémy so snímkovaním. To sa dá odpustiť pri hraní singleplayer titulov, pri co-op zážitku to však môže spôsobiť zbytočnú prehru. Hra však má stráviť v Early Access približne rok, čo by mal byť dostatok času na doladenie technickej stránky.

Hunt: Showdown ukazuje, že minimálne po grafickej a atmosférickej stránke má čo ponúknuť. Mix hrateľnostných prvkov z Tom Clancys: The Division a Evolve neznie zle a uvidíme ako Crytek popasuje s mikrotransakciami, nakoľko bolo upustené od pôvodne plánovaného modelu Free to Play.

Viac informácií o hre nájdete na oficiálnych stránkach. Zakúpiť si ju môžete v predbežnom prístupe na Steame na tomto odkaze.

Komentuj!