Register

A password will be e-mailed to you.

Už v druhej polovici tohto roka sme sa údajne mali dočkať návratu kultovej sci-fi FPS System Shock. Autori zo štúdia Night Dive nás pravidelne informovali o postupujúcom vývoji tejto hry prostredníctvom svojich videodenníčkov. Tie boli spracované skutočne štýlovo, po vzore audio nahrávok nešťastnej posádky z pôvodného dielu. Bohužiaľ, momentálne to vyzerá tak, že hry sa tak skoro nedočkáme.

Night Dive Studios pritom len nedávno detailnejšie prezentovali jednotlivé lokality. Zmeny sa mali dotknúť nielen hrateľnosti, level designu ale čiastočne aj príbehu. Jednotlivé časti hry sa mali prísne držať pôvodnej predlohy, ale rozloženie pôvodnej mapy sa malo dočkať pomerne veľkých úprav. Aj samotná hrateľnosť mala byť odlišná od originálu, no i napriek tomu si mala zachovať svoju hĺbku.

Aktuálne sa však zdá, že si vývojári odhryzli príliš veľké sústo. Inak povedané, vysoké ambície tvorcom trochu prerástli cez hlavu a v dôsledku toho Stephen Kick, generálny riaditeľ Nightdive Studios vyhlásil, že práce na remaku musia byť dočasne prerušené. Oficiálne je pritom hra stále vo vývoji a štúdio sa k nej údajne plánuje vrátiť, keď znova nájde správny smer. Ak ho vôbec nájde. Neostáva nám teda nič iné len dúfať, System Shock by si plnohodnotný remake skutočne zaslúžil.

Komentuj!