Register

A password will be e-mailed to you.

Z rakúskej spoločnosti THQ Nordic sa pomaly ale isto stáva čoraz silnejší hráč na poli videohier. Už je to pár rokov dozadu, čo prevzala majetok skrachovanej firmy THQ a stala sa vlastníkom kapitálu nemeckej firmy Koch Media, pod ktorú patrí aj spoločnosť Deep Silver. Ale to bol zrejme len začiatok.

V roku 2017 kúpila firma THQ Nordic aj nemecké štúdio Black Forest Games s ich vývojárskym tímom a získala tak práva na značky Giana Sisters, Helldorado a Rogue Stormers. Tie sa od tej chvíle stali súčasťou ich portfólia. THQ Nordic je však momentálne v tak dobrej pozícii, že začala v tomto roku znova nakupovať. Jej najnovšia investícia v hodnote 121 miliónov € zahŕňa všetky obľúbené a známe videoherné série, ktoré doteraz vydávala firma Deep Silver. Konkrétne to znamená, že od tejto chvíle je THQ Nordic zodpovedná za hry a série ako sú Darksiders, Red Faction, Biomutant, MX vs. ATV, Baja alebo Delta Force.

Najzaujímavejšími značkami, ktoré spoločnosť THQ Nordic získala pod svoju kontrolu, sú však bezosporu najmä Saints Row, Dead Island a Metro. Čo sú zrejme dobré správy, pretože hlavne pre atmosférickú sériu Metro by to mohlo konečne znamenať istotu a stabilného vydavateľa. V neposlednom rade iste stojí za zmienku, že Deep Silver aktuálne spolupracuje s českým štúdiom Warhorse. Konkrétne je zodpovedná za vydávanie fyzických kópií ich stredovekého RPG Kingdom Come: Deliverance.

Čo sa týka pripravovaných projektov, okrem očakávanej hry Metro Exodus, THQ Nordic získali kontrolu aj nad vývojom nového AAA projektu od vývojárskeho štúdia Volition (séria Saints Row) a ďalšou, zatiaľ bližšie nešpecifikovanou hrou od týmu Dambusters (Homefront: The Revolution). Z THQ Nordic sa tak postupne stáva pozoruhodná spoločnosť, ktorá bude v budúcnosti vyrábať a vydávať množstvo zaujímavých videoherných značiek. Takýmto tempom sa môžeme dočkať aj toho, že budú mať aj vlastnú konferenciu na výstave E3.

Komentuj!