Register

A password will be e-mailed to you.

Microsoft sa rozhodol vylepšiť svoju Xbox Game Pass službu a spraviť ju o niečo atraktívnejšiu nielen pre starých, ale aj pre nových predplatiteľov. Akým spôsobom?

V rámci tejto predplatenej služby majú majitelia Xbox-u momentálne k dispozícii viac ako 100 titulov. Microsoft sa však rozhodol posunúť latku predplatného za obsah vyššie. Prvou lastovičkou v zozname first-party noviniek v zozname bude Sea of Thieves, dlho očakávaný námornícky sandbox od Rare. Tento rok do služby ešte pribudne Crackdown 3 a State of Decay 2, obidve majú plánované vydanie neskôr počas jari. Neskôr samozrejme pribudnú všetky nové časti známych značiek Forza, Halo či Gears of War. To všetko za nezmenenú cenu 6,99 € mesačne. V USA sa budú dať kúpiť aj polročné poukazy na predplatné Xbox Game Pass za cenu 59,99 $, u nás zatiaľ nič podobné nebolo ohlásené.

Microsoft týmto krokom potvrdzuje, že ostáva verný svojej vízii prinášať hráčom obsah skrz kvalitné a ľahko dostupné služby. Práve pridanie veľkých exkluzívnych hitov do Xbox Game Pass môže fungovať ako veľké lákadlo a tak pomôcť dostať tento koncept, víziu medzi masy. Odtiaľ je už len krôčik k tomu, aby sa takýto model stal štandardom v konzolovom svete.  Pokiaľ má niekto kapacity a skúsenosti na to, aby dokázal takýto štandard zaviesť, môže to byť práve Microsoft. Postupne sa teda vracia späť tam, kde vždy vynikal, teda do vývoja software. Šance na úspech sa ešte zvýšia, ak v budúcnosti okrem vyššie spomenutých hier prinesú nové značky, alebo naznačované pokračovanie Fable a Perfect Dark.

Trailer nám ešte približuje tieto tri prichádzajúce hry do Xbox Game Pass:

Ako sa vám páči tento krok Microsoftu? Uvítali by ste podobné smerovanie aj od Sony?

 

 

 

Komentuj!