Register

A password will be e-mailed to you.

Mnohí z vás poznajú Britské štúdio Facepunch Studios najmä vďaka sandboxovému titulu Garry´s Mod. Tento titul, ktorý vám dáva v podstate úplnú voľnosť v hraní síce vyšiel ešte v roku 2006 avšak ešte dnes sa môže pýšiť veľkým množstvom aktívnych hráčov. Od roku 2013 však už toto štúdio pracovalo na  výhradne multiplayerovom titule s názvom Rust, ktorý sa však zameral hlavne na prežívanie v divočine. A práve tento titul dostane už budúci mesiac plnú verziu.

Rust uzrel po prvý krát svetlo sveta ešte v decembri roku 2013. V hre ste sa jednoducho ocitli na nejakom mieste rozsiahlej mapy, úplné nahý a vašim hlavným cieľom bolo prežiť. Vtedy však šlo o akýsi klon populárnejšieho titulu DayZ, nakoľko po celej mape boli roztrúsení nepriatelia v podobe Zombie. Tí však boli v neskorších updatoch z hry odstránení a nahradení vlkmi a medveďmi. Hra sa čoraz viacej začala orientovať na prežívanie, stavanie domov a spoluprácu hráčov.

Zakladateľ tohto štúdia, Garry Newman, nedávno prostredníctvom oficiálneho blogu hry oznámil, že hra opúšťa vody Early Access a prejde do plnej verzie. Mnohí hráči zostali po tomto oznámení znepokojení, nakoľko majú pocit, že je ešte príliš skoro na takýto veľký krok. Na tieto znepokojenia autori však odpovedajú a tvrdia, že na hre neprestávajú pracovať a naďalej na ňu budú vychádzať updaty.

S prechodom do plnej verzie však prichádza aj nová cenovka. Aktuálna cenovka 19,99 eur totiž narastie až na 34,99 eur. Rozhodne to nie je až tak horibilné zvýšenie ceny ako v prípade titulu We Happy Few avšak či bude táto cenovka adekvátna sa dozvieme už 8. februára 2018. Vtedy totiž vychádza plná verzia hry.

Komentuj!