Register

A password will be e-mailed to you.

Obľúbená PlayStation exkluzivita God of War patrí medzi tie najpopulárnejšie značky herného priemyslu. SIE Santa Monica Studio už usilovne pracujú na pokračovaní, ktoré sa tentokrát bude venovať severskej mytológii. Na čo sa môžeme tešiť?

Ako aj v predchádzajúcich dieloch, tak aj tentokrát sa v God of War vžijeme do postavy Kratosa. Bojovníka, ktorý svojou silou spôsobil problémy nejednému bohovi. Tentokrát sa k nemu však pripojí aj jeho syn Atreus. Práve malého Atrea bude Kratos učiť rôzne veci v oblasti boja, lovenia a vôbec samotného prežitia v studených severských zákutiach. Práve tieto skúsenosti Atreus využije pre pomoc Kratosovi, ktorý bude obklopený nepriateľmi. Nemá sa síce jednať o priamu fyzickú pomoc zo strany Atrea, avšak svojím lukom bude schopný zabíjať oponentov.

Okrem toho prešiel premenou aj samotný štýl boja. Ten už nemá byť taký chaotický ako v predchádzajúcich dieloch. Tentokrát autori stavili viac na taktickú stránku hry, vďaka ktorej by sa Kratos mal postupne zamerať na jednotlivých nepriateľov a skoncovať s nimi touto cestou. Boje nebudú stavané na “bití hlava nehlava”, aj keď je nutné spomenúť režim Spartan Rage, kde bude Kratos likvidovať protivníkov pomocou svojich pästí vďaka získavanému adrenalínu.

Hlavnou zbraňou, ktorú bude Kratos a jeho syn využívať, je sekera Leviathan. Zaujímavosťou však je, že táto sekera nemusí byť smrteľná pre každého protivníka a niektorí môžu byť odolní voči jej útokom. Kratos ju bude môcť každopádne i hádzať po nepriateľoch a následne si ju privolať späť. Pri súbojoch dokáže byť nápomocné aj samotné prostredie. SIE Santa Monica Studio taktiež do hry zakomponovalo aj upgrady, ktoré sa budú týkať zbraní, brnenia či rôznych schopností. Postupné vylepšovanie neobíde ani Kratovho syna Atrea.

V hre inak bude možné nastaviť zbraní na ľahký alebo ťažký útok. Hoci je hlavnou zbraňou spomínaná sekera, k dispozícii ich bude viac a nebude chýbať ani štít. Vývojári taktiež prezradili, že v novom God of War si nezaskáčeme ani nezaplávame. Je to vskutku zaujímavá novinka, avšak autori do hry zakomponovali loď, ktorá bude slúžiť na prepravu medzi jednotlivými lokalitami.

Pred nejakým časom sme sa dozvedeli, že nový God of War má ponúknuť zhruba 25 hodín príbehovej kampane, čo je na dnešné pomery veľmi slušné číslo. Pripomíname, že  God of War vychádza 20. apríla 2018 exkluzívne na PlayStation 4 a bude obsahovať aj lokalizáciu v podobe českých titulkov. Na záver ešte pripájame nový príbehový trailer. A musíme podotknúť, že rozhodne stojí za to!

Komentuj!