Register

A password will be e-mailed to you.

Možno si ešte spomeniete na Fable – rozprávkové RPG, kde ste prebrali charakter v detskom veku a cez príbeh ste ho doviedli až k starobe. A my už vieme, že sa dočkáme nového prírastku do tejto série.

Za značkou Fable stoja predovšetkým Lionhead Studios a vizionár Peter Molyneux. Hlavným poznávacím znakom tejto originálne poňatej série bolo, že vaša postava sa nerozvíjala iba po stránke štatistík, ale prakticky ste s ňou žili virtuálny život v krajine Albionu. Postupom času vaša postava starla, mohla si kúpiť dom, oženiť sa, mať deti a, samozrejme, bojovať proti zlu.

Microsoft si každopádne túto značku nenechal ujsť. Na vývoji nového dielu aktuálne pracuje štúdio Playground Games, čiže tvorcovia série Forza Horizon. Tí opustili pretekárske trate a pustili sa do vývoja RPG. Na jeho výrobe tak momentálne pracuje približne 200 ľudí a to pod záštitou samotného Microsoftu. Nový Fable bude rovnako openworld akčné RPG, avšak či sa podarí napodobniť atmosféru pôvodných titulov tejto série, je momentálne vo hviezdach. Dokážu noví tvorcovia zopakovať úspech pôvodnej trilógie tejto značky?

Komentuj!