Register

A password will be e-mailed to you.

Konami bližšie predstavuje svoju novú hru zo série Metal Gear tentokrát s podtitulom Survive. Jedná sa o akýsi spin-off a taktiež ide aj o prvú hru z tejto série, ktorá bude vydaná bez akejkoľvek angažovanosti duchovného otca série Hidea Kojimu.

Zatiaľ čo Hideo Kojima má plné ruky práce so svojím ambicióznym titulom Death Stranding, tak v Konami usilovne pracujú na ich kooperačnom zombie titule zasadenom v svete Metal Gear. Príbeh sa odohráva medzi titulmi Metal Gear Solid V: Ground Zeroes a Metal Gear Solid V: The Phantom Pain. Po evakuácii Big Bossa a Kazuhiru Millera z materskej stanice sa otvorí obrovská čierna diera, ktorá celú stanicu spolu so zvyšnými vojakmi vtiahne do seba. Tí sa ocitnú v alternatívnej realite, ktorej svet je sužovaný zvláštnymi príšerami.

Zo samotnej gameplay ukážky vyplýva, že tvorcovia takmer úplne zanevreli na stealth postup, ktorým sa celá séria vlastne preslávila. Spin-off sa vydáva akčnejšou cestou so survival prvkami. Dôležitým prvkom hrateľnosti je tentokrát aj stavba vlastnej stanice. K tomu budete potrebovať rôzne komponenty a tie, pochopiteľne, nájdete vo svete ohrozovanom príšerami. Zatiaľ najväčším sklamaním tak zostáva mapa, ktorá vyzerá, ako keby sa od pôvodného Phantom Pain takmer vôbec nezmenila. Sľubovanej kooperácii sa nové video nevenuje.

Na titul je už spustená predobjednávka a PC hráči si ho môžu zakúpiť prostredníctvom Steamu za 39,99 eura. Za rovnakú sumu ho získajú aj hráči konzol súčasnej generácie. Titul ostatne vychádza už 22. februára 2018 a medzičasom sa tak môžete navnadiť na túto zombie púť.

Komentuj!