Register

A password will be e-mailed to you.

Rok 2017 je definitívne za nami. Priniesol so sebou mnoho skvelých hier, o tom nemožno pochybovať. Teraz tu však máme rok 2018, ktorý so sebou prinesie nové herné dobrodružstvá. Zatiaľ je však zrejmé, že sa herná scéna iba prebúdza zo zimného spánku, no niekoľko titulov si pozornosť dozaista zaslúži. Ktoré to sú? 

Street Fighter V Arcade Edition (PC, PS4)

16. január

Prvým väčším a zaujímavejším titulom je nová edícia bojovky Street Fighter V, ktorá dostala podtitul Arcade Edition. Tú možno považovať za akúsi kompletnú edíciu, nakoľko so sebou prinesie všetky postavy, ktoré do základnej hry pribudli v rámci prvej a druhej sezóny, no nebude chýbať ani arkádový režim a extra battle režim, v ktorom budú rôzne challenge. Pribudnúť by mali aj nové V-Trigger útoky, či nové spôsoby ako predĺžiť svoje kombá. Noviniek dorazí viacej, avšak tieto sú najzásadnejšie. Ak už náhodou Street Fighter V vlastníte, dozaista poteší správa, že nové herné módy a gameplay prvky dostanete zadarmo prostredníctvom aktualizácie. Stále nám však vŕta hlavou, prečo všetok tento obsah nebol súčasťou hry už pri vydaní základnej verzie.

Lost Sphear (PC, PS4, Switch)

23. január

Druhou zaujímavou hrou mesiaca január bude JRPG nazvané Lost Sphear. Ak ste náhodou hrali I Am Setsuna, tak novinka je duchovným nástupcom tohto titulu. Novinka od štúdia Tokyo RPG Factory nám vyrozpráva príbeh chlapca menom Kanata, ktorý so svojimi priateľmi Luminou a Lockem budú musieť zastaviť hrozbu, ktorá ohrozuje ich domovské mesto. Ak máte radi kúzelnú atmosféru a skvelý hudobný sprievod, potom by ste sa o Lost Sphear mali začať zaujímať. V Japonsku hra vyšla v polovici októbra, pričom si z recenzií odniesla veľmi pekné známky. Vyzerá to tak, že sa máme na čo tešiť a aj z toho dôvodu sme hru zaradili do nášho výberu.

The Inpatient (PS VR)

24. január

Iba o deň neskôr ako Lost Sphear dorazí do predaja aj The Inpatient. Ide o exkluzívny titul pre PlayStation VR, takže ak máte doma virtuálnu realitu od Sony, určite pôjde o zaujímavý počin. Hru má na svedomí štúdio Supermassive Games, ktoré nám iba nedávno prinieslo Hidden Agendu, no skôr ich budete poznať vďaka hororu Until Dawn. Ten nespomíname len tak nadarmo, nakoľko je The Inpatient umiestnený do rovnakého univerza. Príbeh sa odohráva šesťdesiat rokov pred udalosťami v Until Dawn, pričom hlavným dejiskom bude fanúšikom dobre známe Blackwood Sanatorium.  Chýbať nebudú ani dôležité rozhodnutia, ktoré budú vetviť dej, tak ako je už pri hrách od Supermassive Games zvykom. Snáď sa výsledok podarí, dobrý horor pre VR sme tu už dlhšie nemali.

Monster Hunter: World (PS4, XOne)

26. január

Hrou mesiaca január je jednoznačne pokračovanie slávnej série Monster Hunter s podtitulom World. Slávna séria pôvodom z PlayStation 2 sa po mnohých rokoch pozrie mimo zariadenia od Nintenda, takže ak máte chuť na trochu lovu, toto bude tá správna voľba. Očakávajte rôzne monštrá, skvelú hudbu, epické súboje, množstvo zbraní, vylepšení a príbehový mód, ktorý by mal zabrať zhruba štyridsať až päťdesiat hodín herného času. Chýbať nebude ani multiplayer, v ktorom sa na lov vyberiete s partiou iných hráčov. Ak sa nič nepokazí, koncom mesiaca nás čaká skutočný zážitok, o ktorom sa možno v závere roka budeme baviť pri vyhlasovaní tých najlepších hier.

Samozrejme, to nie je všetko. Ak máte Nintendo Switch, potom by vás mohlo potešiť, že 11. januára vyjde pre túto platformu The Escapists 2. Utekať z väzenia už bude možné aj na cestách a práve tomuto titulu by mohlo hranie mimo veľkej obrazovky svedčiť. Ak máte radi anime, prípadne mangu, alebo ešte lepšie Dragon Ball, potom si určite nenechajte ujsť bojovku Dragon Ball FighterZ, ktorá pre PC, PS4 a XOne vyjde 26. januára. V závere mesiaca nás čaká ešte jedna bojovka, a to Dissidia Final Fantasy NT. Tá sa 30. januára pozrie exkluzívne na PS4. Nepôjde však o štandardnú bojovku, nakoľko bude obsahovať aj RPG elementy. Pokiaľ ste fanúšikmi značky Final Fantasy, môžete sa tešiť na hlavné postavy z dielov jeden až pätnásť, nebude chýbať ani Ramza Beoulve z Final Fantasy Tactics a Ace z Final Fantasy Type-0, či postavičky z predošlých hier Dissidia. Dokopy by malo byť k dispozícii až päťdesiat bojovníkov, čo už je naozaj slušné číslo.

To je z tohto mesiaca všetko. I napriek skromnejšej ponuke je z čoho vyberať a vyššie uvedené hry dozaista stoja za pozornosť. Dajte nám vedieť, ktorá hra je vašim tohtomesačným favoritom. Nášho už poznáte 😉

Komentuj!