Register

A password will be e-mailed to you.

Kingdom Come: Deliverance je v našich zemepisných šírkach pomerne očakávanou hrou. My pre vás máme tentokrát k dispozícii nové video a zopár ďalších noviniek.

Od čias Mafie a snáď aj Army sa vo svete výraznejšie nepresadil žiadny veľký český herný titul. Zmeniť sa to pokúsi Kingdom Come: Deliverance. Ten sa prezentuje ako historické RPG a stojí za ním Warhorse Studios a osobnosť Dana Vávru, ktorý je známy svojím zmyslom pre detail v každom smere.

Hra bude zasadená do obdobia Svätej rímskej ríše a jej časti Českého kráľovstva. Pôjde o RPG z pohľadu prvej osoby, s dôrazom na historickú presnosť. Na drakoch si teda nezajazdíme. To však robí z tejto hry unikát, kedže spojenie stredovek a RPG vo výsledku vždy prišlo s orkami, drakmi, goblinmi a kúzlami. Rovnako tak je pomerne špecifické aj prostredie a je preto otázne či táto hra bude schopná výraznejšie osloviť aj zahraničného hráča v takej miere ako iné herné projekty.

Vydanie hry je naplánované na 13. februára 2018 a dočkať by sme sa jej mali na platformách PC, PlayStation 4 a Xbox One. Projekt je momentálne dostupný pre verejnosť v beta verzii na Steame (pre ľudí, ktorý hru podporili aspoň 25 librami prostredníctvom crowdfundingu). Avšak interne je hra už dokončená a pracuje sa už na Day 1 patchi, ktorý odstráni posledné chyby. Kingdom Come: Deliverance má za sebou aj úspešnú Kickstarter kampaň, ktorá vyzbierala cez milión libier. Bohužiaľ, posledný míľnik sa nepodarilo splniť a tým bolo dosiahnutie 1 200 000 libier pre najatie kvalitnejších dabérov.  Technicky je na tom hra veľmi dobre a bude ju poháňať CryEngine 3. Ako sa to celé hrá a vyzerá, dokumentuje 16 minútové video pod článkom.  Za celú redakciu prajeme hre veľa zdaru.

Komentuj!