Register

A password will be e-mailed to you.

Fantasy svet Forgotten Realms sa v nových hrách síce už takmer vôbec neobjavuje, ale štúdio Beamdog ho stále aspoň čiastočne oživuje vďaka svojim Enhanced edíciám. Potom, čo toto štúdio v lete oznámilo, že posledná hra, vytvorená na Infinity engine, teda Icewind Dale 2, sa z rôznych dôvodov nedočká vylepšenej edície, prišla na rad ďalšia hra z tohto univerza, Neverwinter Nights.

Oznámenie o vydaní Neverwinter Nights je pomerne prekvapujúce, keďže Beamdog sa zameral pôvodne na vylepšenia Infinity enginu a Neverwinter Nights je už postavený na novom 3D engine Aurora. Avšak podľa Beamdogu je tu stále potenciál, aby sa aj táto hra vrátila v o niečo krajšej podobe, spolu so starými dobrými mechanizmami, ktoré sa inšpirovali v tretej edícií pravidiel kultového pen-and-paper RPG Dungeons & Dragons. Nemáme sa teda báť žiadnych významných zmien po obsahovej stránke, pretože Enhanced Edition sa týka len vizuálneho spracovania.

Máme sa teda tešiť hlavne na vylepšený vizuál v rozlíšení 1080p, ktorý si však stále zachováva pôvodnú, dnes už retro grafiku, s ktorou sa vôbec nehýbalo. Boli pridané iba pixel shadery, post-processing a do nastavenia pribudli možnosti zmeny kontrastu a hĺbky pola. Aj užívateľské rozhranie sa po novom prispôsobuje vášmu rozlíšeniu. Zaujímavé je, že Neverwinter Nights: Enhanced Edition bude spätne kompatibilná s uloženými pozíciami z originálnej hry a bude dokonca podporovať už existujúce modifikácie a vytvorené moduly. Zároveň pridá nástroje pre tvorbu vlastného obsahu a multiplayer až pre 64 hráčov.

Za zmienku určite stojí aj fakt, že súčasťou hry budú aj všetky tri oficiálne datadisky, teda Shadows of Undrentide, Hordes of the Underdark a Kingmaker. Navyše však bude možné zakúpiť aj tri pôvodné prémiové moduly Pirates of the Sword Coast, Infinite Dungeons a Wywern Crown of Cormyr vo forme nových, platených DLC na Steame.

Presný dátum vydania zatiaľ nebol ohlásený, ale predpokladá sa, že hra by sa mal objaviť na trhu najneskôr v prvých mesiacoch budúceho roka.

Komentuj!