Register

A password will be e-mailed to you.

Štúdio Capcom oznámilo, že 13. marca 2018 vyjde Devil May Cry HD Collection. Dočkáme sa ho na všetkých dôležitých platformách, teda PC, PlayStation 4 a Xbox One. Kolekcia bude obsahovať všetky prvé tri diely, teda konkrétne Devil May Cry, Devil May Cry 2 a Devil May Cry 3: Dante’s Awakening.

Táto kolekcia vyjde nielen v digitálnej, ale aj fyzickej podobe a cena by sa mala pohybovať okolo 30 eur v závislosti na danej platforme. V tejto kolekcii nie je zahrnutý nový reštart série DmC Devil May Cry z roku 2012, ktorý bol odklonom od pôvodného konceptu, ale prvé diely budú údajne vylepšené. To konkrétne znamená, že HD podobu dostanú tri hry: Devil May Cry (2001), Devil May Cry 2 (2002) a Devil May Cry 3: Dante’s Awakening Special edition (2006).

Za zmienku iste stojí fakt, že podobná kolekcia už v minulosti vyšla. Bolo to v apríli 2012, ale zahrať si ju mohli len majitelia PlayStation 3 a Xbox 360, pričom pôvodný vizuál zostal takmer nedotknutý. Avšak túto novú kolekciu si zahrajú už aj hráči na platforme PC a všetky tri diely už budú bežať pri 60 fps, spolu s údajne vylepšenou a zmodernizovanou grafikou. Zverejnené nové screenshoty však v tomto smere neprinášajú veľa optimizmu, pretože najmä textúry pripomínajú vydanie z roku 2012. Navyše podľa najaktuálnejších informácií ani táto verzia nedostane 4K rozlíšenie. Na ďalšie podrobnosti si teda musíme počkať, ale špekuluje sa, že vydanie HD Collection súvisí s blížiacim sa ohlásením regulárneho piateho dielu.

Komentuj!