Register

A password will be e-mailed to you.

Dontnod potvrdzuje informáciu o absencii DLC v ich pripravovanej fantasy hre Vampyr. Je za tým priama inšpirácia poľskou spoločnosťou CD Project RED?

Dontnod Enternaintment nezaujíma len príbeh dvoch tínedžeriek malomesta a ich denné problémy. Vampyr je temnejšie orientovaný titul než Life is Strange a ako názov napovedá, jeho náplňou bude upírska tematika. Kombinácia third person akcie spolu s fantasy nádychom a RPG prvkami by sa mohla postarať celkom zaujímavý zážitok. Zaujímavosťou je aj informácia Cédrica Lagarrigua, prezidenta Focus Home Interactive. Ten hovorí o vydaní Vampyr bez akýchkoľvek DLC a nasilu vytiahnutých častí. Ktovie, či sa Dotnod neinšpiroval v poľskej sérii Witcher, ktorý mal DLC zadarmo.

Vampyr bude inak rýdzo sólo zážitok postavený na príbehu. Ak bude úspešný, v budúcnosti môže ho môže rozšíriť až plnohodnotné pokračovanie, takže opäť žiadne DLC. Absenciu DLC okrem reklamy zdarma vysvetľujú Francúzi lepšími možnosťami predaja na PC platforme. Kým na konzolách je možné jeden CD/DVD nosič predávať takmer donekonečna v bazároch – tu politika DLC môže napriek tomu z každého hráča vytiahnuť nejaké to euro – na PC platforme stále dominuje Steam, kde pokiaľ sa nevzdáte účtu, tak hru reálne neposuniete kamarátovi. Práve to má byť hlavný dôvod prečo štúdio nechce pracovať na DLC a radšej sa sústrediť na kvalitu obsahu. Na zreteľ si francúzske štúdio vzalo príklad EA a hlavne hororovej série Dead Space, ktorej DLC politka veľmi uškodila a s poslednou časťou ju poslala “k ľadu”.

Ako dopadne Vampyr, uvidíme na jar 2018, pričom autori cielia na 500 tisíc predaných kusov. Gameplay videá vôbec nevyzerajú zle a diera na trhu s touto tématikou tu rozhodne je. Posledné zaujímavé kúsky, ktoré nás napadajú už majú pár rokov. Onedlho teda uvidíme ako sa Dotnod spolu s Focus Home Interactive popasujú s touto výzvou a či to prinesie želaný efekt.

Komentuj!