Register

A password will be e-mailed to you.

Predposledný mesiac v roku je za nami a my vás tak opäť môžeme privítať pri ďalšom článku našej pravidelnej rubriky nazvanej Hity a prešľapy. Tentokrát sa pozrieme na mesiac november 2017. Ak teda ku koncu roka už neviete čo si zahrať a radi by ste zistili ktoré z titulov tento mesiac zožali najväčší úspech poprípade ktorým by ste sa určite mali vyhnúť, tak v tom prípade je tento článok určený práve pre vás.

Na úvod sa spolu pozrieme na tie najlepšie tituly aké nám ponúkol november 2017. Rebríček už tradične nie je tvorený našou redakciou ale priemernými hodnoteniami hráčov a kritikov z celého sveta. Informácie pritom čerpáme z portálu metacritic.com, ktorý priemeruje hodnotenia z najznámejších herných serverov.

1. Rocket League (Switch)

Minulému mesiacu kraľovala Switch verzia známeho multiplayer titulu menom Rocket League. Ak by ste o tejto hitovej záležitosti náhodou ešte nepočuli, tak sa jedná o akúsi variáciu na futbal s tým rozdielom, že namiesto hráčov ovládate autá. Znie to síce bizarne, avšak hráči ju milujú a to na všetkých platformách. Hra pôvodne vyšla na PC a PlayStation 4. O rok neskôr sa však titul dostal aj na konzolu Xbox One, pričom všetky tri zmienené verzie boli chválené za návykovú hrateľnosť, veľký počet rôznorodých módov a taktiež aj za neustále pridávanie nových áut s rôznou filmovou alebo hernou tematikou. Rocket League teda pochopiteľne zažiaril aj na konzole Switch a od kritikov získal veľmi slušné metascore o hodnote 86%.

2. Injustice (PC)

Injustice 2 je pokračovanie úspešného bojového titulu Injustice: Gods Among Us z roku 2013, v ktorom sa proti sebe postavia tí najznámejší hrdinovia a antagonisti z DC univerza. Konzolové verzie vyšli ešte v máji tohto roka, avšak k PC hráčom sa tieto super-hrdinské súboje dostali iba minulý mesiac. Recenzenti si najviac pochvaľujú dynamické a navyše krásne spracované súboje, ktoré sú okorenené o efektné špeciálne dokončovacie údery, zaujímavý príbeh a zástup ich obľúbených hrdinov alebo antihrdinov. Recenzenti taktiež vyzdvihujú aj fakt, že hra beží bez akýchkoľvek problémov. Svedčí o tom aj metascore 85%.

3. Pokémon Ultra Sun (3DS)

V tomto prípade sa jedná o vylepšenú verziu titulu Pokémon Sun and Moon len s trocha upraveným príbehom, ktorý viac zapadá do Pokémon univerza. Jedná sa o RPG, v ktorom sa zmocníte úlohy trénera Pokémonov. Základom hrateľnosti je prechádzanie pestrých oblastí, plnenie hlavných a pochopiteľne aj vedľajších aktivít a v neposlednom rade aj ťahové súboje s vašimi Pokémonmi. Síce by sa mnohým nezainteresovaným mohlo zdať, že Pokémon tematika už nemá čo ponúknuť, tak tento titul dokazuje pravý opak a odchádza tak s výborným metascore 85%.

4. Snipperclips Plus: Cut it Out, Together! (Switch)

Aj ďalší titul v našom rebríčku je vylepšenou verziou, tentokrát hry menom Snipperclips. Náplňou hry je riešenie rôznych zábavných hádaniek, ktoré budú skúškou ako pre vaše mozgové bunky, tak aj vašu šikovnosť v oblasti platformového skákania. Jedná sa o kooperatívny titul, ktorý má podporu až pre štyroch hráčov. Zábava sa s pribúdajúcimi hráčmi pritom iba znásobuje. Recenzenti práve tieto aspekty chvália najviac a aj vďaka tomu sa titul vyšplhal na metascore 84%.

5. The Elder Scrolls V: Skyrim (Switch)

Túto legendu netreba predstavovať azda žiadnemu milovníkovi RPG hier. Piaty diel série The Elder Scrolls pôvodne vyšiel v roku 2011 na PC a konzoly dnes už starej generácie. Následne sa dočkal špeciálnej edície a vyšiel i na konzolách súčasnej generácie, pričom dnes si ho už môžete zahrať už aj na hybridnej konzole Switch. Mnohí recenzenti sa v dobe vydania rozplývali nad úžasne živým a zaujímavým svetom, výborne spracovanými súbojmi či komplexným RPG systémom pričom Switch verzia na tom nie je o nič horšie. Výsledné metascore sa tak vyšplhalo na 84%.

To by už ale bolo z tohto mesačných hitov všetko. Teraz sa však pozrieme na tie horšie tituly, ktoré nám november 2017 nadelil. Konkrétne si spomenieme jeden titul, ktorý svojou nekvalitou prevyšuje všetky ostatné a v krátkosti si o ňom aj čosi povieme.

Road Rage (PC, PS4, Xbox One)

Veľký otvorený svet, netradičná hrateľnosť kombinujúca jazdenie vo vražedných rýchlostiach a jednoduché súboje na motorkách. Sprvu zaujímavo vyzerajúci titul Road Rage však prepadol hneď v niekoľkých aspektoch. Hráči sa sťažujú na množstvo bugov, slabý dizajn mesta a na frustrujúce a opakujúce sa misie, ktoré začínajú nudiť už v úvodných hodinách hry. Titul tak získal nepriaznivé metascore o hodnote 26%.

To by bolo z tohtomesačného sumára naozaj všetko. Pokiaľ s výsledným rebríčkom nesúhlasíte, poprípade vám v ňom nejaký titul chýba, pokojne sa podeľte o svoj názor prostredníctvom komentárovej sekcie.

Komentuj!