Register

A password will be e-mailed to you.

Koniec roka sa blíži a s ním sa k spánku uberá aj herná sezóna. Minulé mesiace boli na prísun hier mimoriadne bohaté, no ako už býva zvykom, posledný mesiac v roku je na tom o niečo slabšie. Napriek tomu však i tento december prináša tituly, ktoré stoja za pozornosť. Takže poďme na to…

DOOM VFR (PC, PS4)

1. december

Prvým titulom mesiaca december je prepracovanie najnovšieho DOOMu pre virtuálnu realitu. Samozrejme, je potrebné rátať s určitými zmenami a obmedzeniami, no ak máte doma virtuálnu realitu a chuť naporciovať kvantá démonov, potom by DOOM VFR nemusel byť zlou voľbou. Hoci už nepôjde o tak frenetický zážitok ako pôvodný titul, keďže sa pohybujete za pomoci teleportačných skokov, stále ide o počin, ktorý by mohol zaujímať majiteľov virtuálnych realít. Iba rátajte s tým, že nejde o žiadnu bombu, ktorá obráti VR scénu naruby.

Xenoblade Chronicles 2 (Switch)

1. december

V rovnaký deň určite bol dôvod pre radosť i u majiteľov Nintenda Switch, keďže vyšlo očakávané pokračovanie akčného RPG Xenoblade Chronicles z roku 2010. Prvý diel zaznamenal skvelé ohlasy a bol povinnosťou pre majiteľov Nintendo Wii, respektíve New Nintendo 3DS, kam sa hra pozrela o päť rokov neskôr. Zabúdať nemožno ani na to, že značka Xeno je tu s nami už devätnásť rokov, čo je dostatočným dôkazom jej popularity a kvality. Úplne prvý titul Xenogears z pôvodnej PlayStation vo februári oslávi okrúhle narodeniny a lepší darček, ako nový diel si fanúšikovia nemohli priať. Prvé recenzie dokazujú, že hra stojí za to, nakoľko sa ich priemer zastavil na 84%. Ak náhodou potrebujete titul bližšie predstaviť, zamierte do nášho článku, kde sa dozviete všetko podstatné.

Dead Rising 4: Frank’s Big Package (PS4)

5. december

Po ročnej konzolovej exkluzivite sa Dead Rising 4 pozrie aj na PlayStation 4, a to rovno v kompletnej edícii. To znamená, že sa okrem samotnej hry možno tešiť na všetky vydané DLC, rôzny bonusový obsah a predovšetkým úplne nový mód nazvaný Capcom Heroes, ktorý umožní hlavnému hrdinovi Frankovi Westovi navliecť kostýmy známych hrdinov z hier od Capcomu. Tie mu nezmenia iba vizuál, no prepožičajú mu aj svoje špeciálne schopnosti, vďaka čomu bude celé vianočné dobrodružstvo ešte o čosi šialenejšie. Pokiaľ máte chuť na likvidovanie nemŕtvych, potom podľa všetkého nešliapnete vedľa. Naša recenzia pôvodnej hry dokazuje, že séria má stále čo ponúknuť, i keď zásadných inovácií sme sa v štvrtej časti nedočkali.

Hello Neighbor (PC, XOne)

8. december

Menej známy, no o to zaujímavejší je titul Hello Neighbor od štúdia Dynamic Pixels. Ide o hororový stealth počin, kde vašou hlavnou úlohou bude preniknúť do susedovej pivnice a zistiť, aké strašné tajomstvo tam ukrýva. Nepôjde však o prechádzku ružovou záhradou, nakoľko cesta do pivnice bude procedurálne generovaná a umelá inteligencia hry si bude pamätať vaše predošlé aktivity, z ktorých bude pri nasledovných pokusov čerpať informácie proti vám. Žiadna pasca teda nezostane na svojom mieste a bude iba na vás, či sa vám podarí zistiť, čo v tej prekliatej pivnici naozaj je… Ak máte chuť, môžete si vyskúšať starší alpha build úplne zadarmo.

Ōkami HD (PC, PS4, XOne)

12. december

Návrat na hernú scénu hlási aj titul Ōkami. Ten pôvodne vyšiel na PlayStation 2 a hoci išlo o skvelú hru, nedostalo sa jej takej pozornosti, akú by si bola zaslúžila. Na Nintendo 3DS dokonca vyšiel aj sequel Ōkamiden, no radšej sa vráťme k pôvodnému titulu, ktorý sa o niekoľko dní predstaví v HD verzii. Ōkami je príbehom, ktorý v sebe spája tradičné japonské mýty, legendy a folklór. Hlavným hrdinom je Amaterasu, šintoistická bohyňa slnka, ktorá na seba zobrala podobu bieleho vlka aby zachránila krajinu pred temnotou. Pokiaľ máte chuť na niečo trochu odlišné, potom by ste tomuto titulu mali venovať pozornosť. Nie nadarmo dostával hodnotenia nad 90%.

PLAYERUNKNOWN’S BATTLEGROUNDS (PC, XOne)

12. december

V rovnaký deň ako Ōkami HD by mala vyjsť aj finálna verzia hitu PLAYERUNKNOWN’S BATTLEGROUNDS, známeho aj ako PUBG. Okrem toho hra po prvý raz zavíta aj na konzoly, konkrétne Xbox One. Hráči na tejto platforme si tak budú môcť overiť, prečo je tento Battle Royale počin na PC tak veľmi populárny. O čo v tejto hre ide vie azda každý jeden z vás, a preto by bolo zbytočné hru bližšie opisovať. Každopádne, zapamätajte si dátum 12. december 2017, vtedy hra konečne opustí Early Access.

Samozrejme, to nie je všetko. Hneď z kraja mesiaca vyšlo izometrické RPG Seven: The Days Long Gone. Fanúšikov zombie hier poteší už 5. decembra kolekcia The Walking Dead: The Telltale Series Collection, ktorá prinesie všetky doposiaľ vydané epizódy v jednom balíku, dokonca aj s vylepšeným vizuálom. V ten istý deň na pulty obchodov dorazí aj Horizon Zero Dawn: Complete Edition. V prípade, že ste tento skvelý počin od Guerrilla Games nehrali, je kompletná edícia skvelou príležitosťou, ako napraviť jeden z najväčších restov tohto roku. Zabúdať nemožno aj na titul Yakuza Kiwami 2, ktorý na PS4 zavíta 7. decembra. Ak máte radi príbehové hry, prípadne ste si pôvodnú verziu Yakuza 2 užili na PS2, potom je vylepšená verzia jasným must-have adeptom. O dva dni neskôr, konkrétne 9. decembra vyjde LocoRoco 2 Remastered, skvelá skákačka pôvodom z PSP. Kto mal tú česť, určite ešte dlho nevedel vyhnať z hlavy návykový soundtrack. Majiteľov virtuálnej reality by mohol potešiť aj Fallout 4 VR, ktorý sa zatiaľ pozrie exkluzívne iba na PC, a to 12. decembra. Majiteľov Oculus Rift určite nepoteší správa, že hra mieri iba na HTC Vive, no čo sa dá robiť. V ten istý deň sa kompletnej edície dočká aj najnovší Resident Evil. Ten nájdete v obchodoch pod názvom Resident Evil VII: biohazard Gold Edition a ponúkne základnú hru, už vydané DLC Banned Footage Vol. 1 & Vol. 2 a dve nové rozšírenia nazvané End of Zoe a Not a Hero. Decembrovú ponuku s jasným dátumom vydania uzatvára port skákačky Yooka-Laylee na Nintendo Switch. V našej recenzii si hra odniesla celkom slušnú známku, no cestovná verzia by mohla byť predsa len o čosi zaujímavejšou voľbou. Najmä vtedy, ak dopadne dobre. Pevne veríme, že sa v decembri dočkáme aj tretej epizódy Life is Strange: Before the Storm s názvom Hell Is Empty, no zatiaľ máme miesto dátumu vydania iba informáciu Coming Soon.

To je na tento rok všetko. Možno nás ešte prekvapí niekoľko menších hier, no žiadne zásadné tituly už čakať netreba. Užite si Vianoce a na konci roka sa pozrieme na hry, ktorými odpálime rok 2018.

Komentuj!