Register

A password will be e-mailed to you.

Už onedlho sa budú môcť všetci majitelia Nintenda Switch  vypraviť do fantastického sveta Alrest – krajiny, kde obyvatelia žijú na chrbtoch mýtických bytostí známych ako Titani. Zároveň ide o miesto, kde je možné nájsť bájny raj Elysium. Na včerajšej Nintendo Direct prezentácii sa japonská spoločnosť podelila s fanúšikmi o nové detaily ohľadom herného prostredia, bojového systému, či samotných postáv.

Xenoblade Chronicles 2 je pokračovaním kritikmi oceňovaného RPG, ktoré vyšlo v roku 2010 pre Nintendo Wii. V novinke na hráčov budú čakať nové postavy, svety a upravený bojový systém, v ktorom sa však hráči prvého dielu rýchlo zorientujú. V Xenoblade Chronicles 2 jestvujú umelé formy života známe ako Blade. Tie si vytvoria puto s Drivermi, ktorým prepožičiavajú svoje schopnosti a zbrane pri boji. Hlavná postava Rex je Driver, kým Pyra je Blade. Aby sa fanúšikovia zoznámili s postavou Rexa pred vydaním hry, do The Legend of Zelda: Breath of the Wild pribudne 9. novembra zdarma nový Side Quest, ktorý umožní získať Rexov kostým pre Linka. Update bude dostupný pre Nintendo Switch i Wii U.

V priebehu boja a i mimo neho majú Blade dostupnú širokú škálu podporných schopností. Behom vášho dobrodružstva môžu zvýšiť získané množstvo predmetov, otvoriť nové cesty alebo spustiť rôzne špeciálne efekty. Behom súbojov s podporou zvolenej Blade môžu hráči využiť rôzne efekty, napríklad na ochranu Driverov, zosilnenie ich útokov a mnoho ďalších. Každá Blade poskytuje iné schopnosti, čo pridáva ďalšie možnosti medzi bojové stratégie.

Blade však nie sú jediné formy života, s ktorými sa hráč môže stretnúť behom svojich ciest na chrbáte mohutných Titanov. V rozsiahlom svete Alrestu sa hráč stretne s mierumilovnými i agresívnymi divokými zvieratami všetkých možných tvarov a veľkostí. Tie sa budú potulovať po obrovských rastlinách, v temných jaskyniach, zamrznutých kráľovstvách, spálených zemiach a piesčitých plážach. Ak sa hráčov podarí zdolať niektoré unikátne beštie, na pripomenutí tejto bytosti sa objaví náhrobok, ktorý hráčovi umožní znovu prežiť tieto bitky za špeciálne odmeny.

Behom cestovania po ohromnom svete Alrestu budú môcť hráči naraziť aj na špeciálne medzníky, na ktoré sa bude možno kedykoľvek teleportovať. Taktiež narazíte ma žiarové miesta zvané Collection Points, ktoré ponúknu príležitosť získať cenné predmety, či možnosť ponoriť sa pod mraky a zaistiť si ťažko dostupné poklady. Alrest je taktiež plný rušných miest. Každý Titán má unikátne rozloženie a atmosféru – od obchodných štvrtí až po obytné časti.

Fanúšikovia, ktorí zatúžia po rozšírení epického dobrodružstva si môžu zakúpit Expansion Pass, ktorý im zaručí okamžitý prístup k DLC. To dorazí v zatiaľ neupresnenom termíne, avšak malo by sa tak stať skôr ako na jeseň 2018. Toto rozšírenie do hry pridá nové questy, predmety, dokonca i challenge Battle mód, kde si hráči budú môcť zmerať sily so silnými nepriateľmi, ďalšie dobrodružstvá s novým vedľajším príbehom odohrávajúcom sa v Elysiu. Detaily ohľadom jednotlivých prvkov Expansion Passu budú zverejnené neskôr.

Xenoblade Chronicles 2 dorazia do predaja 1. decembra, a to exkluzívne pre Nintendo Switch. V rovnaký deň pôjde do predaja i Nintendo Switch Pro Controller – Xenoblade Chronicles 2 Edition a Xenoblade Chronicles 2 Collector’s Edition. Tato špeciálna verzia bude obsahovať hru, ilustrovaný artbook s 220 stránkami plných designov a artworkov postáv, krajiny a objektov z hry, CD s výberom najlepšej hudby z hry a špeciálny steelbook s cartridgom. Hráči, ktorí uprednostnia digitálnu verziu, si môžu hru predobjednať v Nintendo eShope samostatne, alebo dohromady s Expansion Passom. 

Zdroj: Tlačová správa

Komentuj!