Register

A password will be e-mailed to you.

Tento rok prebieha už 11. Blizzcon v americkom Anaheime. Ako je už zvykom, prináša so sebou ohlásenia pre jednotlivé Blizzard tituly. StarCraft II nebol výnimkou. Chystá sa jeho prechod na plný free to play biznis model.

StarCraft II je na trhu už sedem a pol roka. Za ten čas vyšli 2 expanzie, súbor misií a hneď niekoľko nových herných módov. Aj vďaka tomu má po takom čase slušnú užívateľskú základňu 2 miliónov hráčov mesačne. Behom posledných rokov Blizzard popridával nové možnosti slúžiace na podporu hry. Skiny na jednotky, noví hlásatelia alebo co-op velitelia. Začali sa tak ozývať hlasy volajúce po zmene biznis modelu. Blizzard, zdá sa, súhlasí a StarCraft II bude free to play od 14. novembra 2017. Čo sa teda mení?

Kampaň

Kampaň pôvodnej hry Wings of Liberty bude pre každého kompletne zadarmo. Zameraná je na frakciu terranov, ľudí, ktorí boli vyhnaní zo Zeme, aby našli nový domov v Koprulu sektore. Kampaň je zameranú na postavu Jamesa Raynora a jeho boj voči Domíniu popri narastajúcej hrozbe zo strany neľútostných zergov. Celkovo tu nájdete 29 misií, ktoré boli svojho času celosvetovo dobre prijaté. Pokiaľ vlastníte Wings of Liberty, dostanete navyše kampaň prvej expanzie Heart of the Swarm, zameranú na kráľovnú čepelí Sarah Kerrigan a jej roj zergov.

Za zvyšné kampane, Legacy of the Void a Nova Covert Ops bude stále treba zaplatiť, no ich cena klesne.

Verzus

Celá skúsenosť hry proti iným hráčom, ako aj proti AI, bude plne dostupná a to vrátane kompetitívneho rebríčka. Na ochranu voči internetovým trollom a smurfom je tu však aspoň herná hranica. Na odomknutie rebríčka je treba vyhrať 1 hru behom aspoň 10 dní, potom už bude prístupný bez problémov. Pričom do týchto denných výhier sa budú rátať aj hry proti počítaču. Je možné, že Blizzard ešte túto hranicu upraví, pokiaľ sa ukáže neadekvátna.

Co-op

Nový herný režim, ktorý prišiel spolu s Legacy of the Void. Jeho úpech prekvapil aj samotný Blizzard a tak sa co-op za roky dostal viacerých vylepšení. Teraz si ich budú môcť lepšie užiť širší okruh hráčov. Doteraz boli zadarmo dostupní v rámci Starter Edition len Kerrigan, Raynor a Artanis. Tí zadarmo zostávajú, no pridávajú sa k ním aj ostatní. Aspoň do levelu 5 (15 je maximum, potom ďalších 90 bonusových levelov). Budete si tak môcť vyskúšať hrať za všetkých 14 veliteľov dostupných v hre a prípadne kúpiť si prístup k plným levelom pri tých, ktorých hrateľnosť vám sadne.

0

Komentuj!