Register

A password will be e-mailed to you.

So sériou Call of Duty to išlo v posledných rokoch z kopca. Posun smerom do budúcnosti sa z hľadiska predajov i odozvy od hráčov príliš neosvedčil, a tak nastal čas na zmenu. Značka sa preto vracia ku svojim koreňom, a teda do druhej svetovej vojny.

Nakoľko dnes ráno vypršalo embargo na recenzie, môžeme sa pozrieť na to, ako sa Sledgehammer podaril nový príspevok do jednej z najobľúbenejších herných sérií. Hoci sú takmer všetky recenzie z PlayStation 4 verzie, nič to nebráni tomu, aby sa recenzenti zhodli na tom, že ide o najlepšie Call of Duty za veľmi dlhú dobu. Chváli sa príbehová kampaň, podarený multiplayer a dokonca i zombie mód. Ide teda o zásah do čierneho? Vyzerá to tak, aspoň teda podľa nasledovných čísel:

Digital Chumps – 95% (PS4)

GamesBeat – 94% (PS4)

XboxAddict – 92% (XOne)

Impulsegamer – 90% (PS4)

Windows Central – 90% (XOne)

God is a Geek – 90% (PS4)

Hardcore Gamer – 90% (PS4)

JeuxActu – 90% (PS4)

PlayStation LifeStyle – 90% (PS4)

Attack of the Fanboy – 90% (PS4)

Game Informer – 88% (PS4)

The Games Machine – 86% (PS4)

COGconnected – 85% (PS4)

Critical Hit – 85% (PS4)

EGM – 85% (PS4)

Power Unlimited – 84% (PS4)

Hobby Consolas – 84% (PS4)

Vandal – 82% (PS4)

SpazioGames – 80% (PS4)

GamesRadar+ – 80% (PS4)

Xbox Achievements – 80% (XOne)

Eurogamer Italy – 80% (PS4)

M3 – 70% (PS4)

I vďaka hodnoteniam, ktoré možno nájsť na Metacritic sa potvrdzuje, že stávka na tematiku druhej svetovej vojny sa pre značku Call of Duty vyplatila. PlayStation 4 verzia si aktuálne drží priemer 86% (31 recenzií), čo je skutočne pekné číslo. Na Steame je situácia o niečo horšia, keďže sa hráči sťažujú na niektoré historické nepresnosti a problémy s optimalizáciou. Ako už je však zvykom, niekto na Call of Duty nadáva iba z princípu, takže hra môže byť akokoľvek vydarená a odnesie si to. Po trochu horšie hodnotených dieloch tu však máme pokračovanie, o ktoré sa oplatí zaujímať. Ak vám druhá svetová vojna v hrách chýbala, potom by ste nemali váhať, Call of Duty: WWII sa podarilo.

Komentuj!