Register

A password will be e-mailed to you.

Séria Assassin’s Creed je tu s nami už desať rokov. Prvý diel síce nezabodoval tak, ako si autori predstavovali, no následné pokračovanie učarovalo miliónom hráčov po celom svete. Nie nadarmo si práve Assassin’s Creed II a jeho prídavky Brotherhood a Revelations dodnes držia status toho najlepšieho, čo značka za ostatné roky priniesla. Posledné roky však vďaka každoročnému vydávaniu začala séria strácať dych a fanúšikovia túžili po posune. Prišiel rok pauzy, počas ktorého mal Ubisoft priniesť hráčom niečo nové a svieže. A teraz už vieme, že sa to podarilo…

Pred pár hodinami totiž vypršalo embargo na Assassin’s Creed Origins a jediné, čo možno skonštatovať je, že sa séria vrátila plná síl a elánu. Prepracovania sa dočkal súbojový systém, ktorý už skutočne potreboval zmenu a to, samozrejme, nie je čo sa vylepšení týka všetko. Zahraničné média si veľmi pochvaľujú príbeh a rozľahlosť titulu, dokonca padlo aj označenie, že ide o nejlepší diel Assassin’s Creed doposiaľ. My v redakcii sme sa k titulu dostali včera večer, takže je priskoro na nejaké ucelené názory, no recenziu vám prinesieme čo najskôr to bude možné. Dovtedy sa však pozrime na to, aké hodnotenia si hra odnáša zo zahraničia.

GamesRadar+ – 100% (PS4)

GameSpace – 97% (PC)

Gameblog.fr – 90% (XOne)

IGN – 90% (PC/PS4/XOne)

Twinfinite – 90% (PS4)

EGM – 90% (PS4)

Critical Hit – 90% (PS4)

Polygon – 85% (XOne)

PSX-Sense.nl – 85% (PS4)

Game Informer – 85% (XOne)

Stevivor – 85% (PS4)

Hardcore Gamer – 80% (XOne)

Trusted Reviews – 80 (PS4)

TheSixthAxis – 80% (PS4)

Destructoid – 80% (PS4)

Easy Allies – 70% (XOne)

GameSpot – 70% (PC/PS4/XOne)

RPG Site – 60% (PS4)

Ako môžete z uvedených recenzií vidieť, väčšina zahraničných médií je s výsledkom spokojná. Vďaka tomu sa priemer hodnotení drží pri všetkých platformách nad 80%, avšak čísla sa ešte budú trochu upravovať podľa toho, ako budú pribúdať ďalšie recenzie. Zdá sa, že značka Assassin’s Creed sa po ročnej pauze vrátila v plnej sile, čo je jedine dobre. Pôjdete do toho, alebo dáte prednosť Wolfenstein II: The New Colossus či Super Mario Odyssey?

Komentuj!