Register

A password will be e-mailed to you.

David Ballard, ex-zamestnanec jedného z najvplyvnejších herných štúdií Naughty Dog tvrdí, že koncom roka 2015 bol v rámci firmy sexuálne obťažovaný. 

David pracoval v Naughty Dog v rokoch 2009 až 2016. Prostredníctvom sociálnych sieti zverejnil svoje pocity, a popísal svoje posledné dni v spoločnosti. Tvrdí, že po danom čine jeho pôsobenie v hernom štúdiu nabralo úplne iné obrátky.

,,Sitáucia sa zhoršila, prostredie pre mňa sa stalo neznesiteľným. Následkom týchto udalosti som sa začiatkom roka 2016 psychický zrútil”, uviedol. Jeden z jeho kolegov tvrdí, že problémy nastali po jeho opätovnom príchode do Naughty Dog v roku 2015. V tom čase si boli všetci vedomí toho, že Ballard podával sťažnosti, avšak nie ohľadom sexuálneho obťažovania.

Tento kolega taktiež tvrdí, že o sexuálnom zneužívaní nikto v spoločnosti nevedel, až dokým tieto tvrdenia nezverejnil prostredníctvom sociálnej siete Twitter. Jeho posledné príspevky na sociálnej sieti hovoria za všetko.

K celej kauze sa už verejne vyjadrilo aj samotné štúdio Naughty Dog v zmysle, že zatiaľ nie sú k dispozícii žiadne dôkazy podporujúce Ballardove tvrdenia. Súčasne však dalo najavo, že sa tento problém berie vážne a cieľom firmy je vytvárať ideálne pracovné podmienky, kde obťažovanie na pracovisku nemá žiadne miesto.

 

Komentuj!