Register

A password will be e-mailed to you.

Imagine Games Network, alebo v skratke IGN, sa rozhodli investovať do internetového obchodu Humble Bundle podporujúceho charitu a vziať ho pod svoje krídla. Čo to v praxi bude znamenať? 

Táto správa prišla 13. októbra a to pomerne nečakane. Obľúbená herná platforma Humble Bundle tak v najbližších dňoch plne prejde pod značku IGN. Jeffrey Rosen, riaditeľ a spoluzakladateľ projektu Humble Bundle, zdôvodnil výber IGN tým, že firmy našli spoločnú reč pri hľadaní vízie ako ďalej pokračovať s projektom. V praxi by to malo znamenať komplexnejší a kvalitnejší servis pre hráčov, pričom podpora charity naďalej zostane základným kameňom.

Spoločnosť Humble Bundle vznikla v roku 2010 a svoj vstup do sveta videohier odštartovala indie balíkom “the Humble Indie Bundle”. Ten obsahoval tituly Aquaria, Gish, Laguara, Penumbra: Overture, Samorost 2 a World of Goo. Neskôr dokonca otvorila aj vlastný obchod – Humble Store, kde ste mohli nakupovať rôzne hry aj samostatne. Okrem toho začala pomáhať vybraným štúdiám aj pri vydávaní vlastných titulov. Od svojho vzniku sa podarilo na na charitu prostredníctvom tohto projektu vyzbierať cez 106 miliónov dolárov od viac než 10 miliónov zákazníkov.

Gamasutra okrem správ, ktoré hovorili o finančných problémoch Humble Bundle, priniesla aj informáciu o tom, že portál bude počas akvizície pokračovať štandardným spôsobom. Mitch Galbraith, viceprezident IGN, naviac priniesol horúcu novinku o ďalšom smerovaní Humble. IGN sa bude snažiť nájsť správny pomer medzi klasickým predajom hier a zbieraním peňazí na charitu. To možno mierne popiera predošlé vyhlásenia o “business as usual, but bigger and better“, čo sa dá voľne preložiť v zmysle, že projekt bude pokračovať ako doteraz, len bude o niečo lepší.

Čo na to hovoríme v našej redakcii? Podobné kroky majú svoje pozitíva, no aj negatíva. Zastrešenie menších firiem veľkými korporáciami prináša určitú stabilitu a v najbližších 2-3 rokoch sa zrejme nedočkáme ukončenia celého projektu. Rovnako tak zrejme stúpne celková kvalita Humble Bundle. Na druhej strane, charita zrejme ustúpi viac do úzadia, čo však neznamená že úplne zanikne, len že sa portál bude viac zameriavať na klasický predaj digitálnych kópií hier. Taktiež je možné i to, že poklesne kvalita balíčkov hier, ktorých reálna hodnota môže byť menšia a to pri zachovaní podobných cien. To všetko je však zatiaľ iba na úrovní špekulácií a možno sa reálne nezmení nič.

Komentuj!