Register

A password will be e-mailed to you.

Titul Okami pôvodne vyšiel ešte v roku 2006 na dnes už staručkej konzole PlayStation 2. Vyvíjalo ho vtedy štúdio Clover, ktoré malo dovtedy na starosti arkádovú sériu Viewtiful Joe. Okami sa stal okamžite hitom a od jeho pôvodného vydania sa dočkal portu na konzolu Wii a následne aj na PlayStation 3. Najnovšie však hra vyjde aj na konzolách novej generácie a na PC a to dokonca už tento rok.

Vývojárske a vydavateľské štúdio Capcom nedávno oficiálne ohlásilo príchod titulu Okami na konzoly novej generácie a súčasne i na PC. Dátum vydania bol pôvodne oficiálne potvrdený len pre japonskú verziu hry a bol stanovený na 13. decembra. S vydaním traileru sa však oficiálne potvrdil aj ten európsky dátum a ten je určený na 12. decembra. Hra teda u nás vyjde o jeden deň skôr. Fyzickú kópiu by však mala dostať len PlayStation 4 verzia. Xbox One a PC verzie budú dostupné len digitálne. Samotná hra bude stáť 20 eur.

Autori inak vôbec nezasahovali do hrateľnostnej stránky hry. Iba jemne vylepšili jej vizuál a pridali podporu 4K rozlíšenia. Do hry sa taktiež vracajú minihry, ktoré môžete hrať počas nahrávacej obrazovky. Tie v portoch na Wii a PlayStation 3 chýbali. Ak vás teda Okami ešte pred rokmi zaujal svojím jedinečným umeleckým spracovaním a hrateľnosťou v štýle legendárnej Zeldy, tak si na 12. decembra nič neplánujte. Medzičasom si môžete oživiť spomienky prostredníctvom nového traileru.

Komentuj!