Register

A password will be e-mailed to you.

Nezavísle nemecké štúdio Phantom 8, ktoré zamestnáva desať člennný tím vývojarov, predstavuje svoju prvotinu s názvom Past Cure. V nej budú môcť hráči prežiť príbeh hlavnej postavy plnej nenávisti, odporu k nespravodlivosti a bezpráviu, ktorú zažíva v reálnom svete.

Podľa slov Simona Gerdesmanna celý tým neskrýva radosť s blížiaceho sa vytúženého cieľa. Hra bola predstavená pomocou príspevku na európskom blogu PlayStation. Okrem samotnej hernej konzoly PlayStation 4 si, pravdepodobne, budú môcť hru vychutnať aj hráči na Xbox One a PC. Hra by mala vtiahnuť hráčov do univerza, kde sa bude navzájom prelínať realita so snom. Autori sľubujú, že bude náročné ich rozlíšiť.

Hlavná postava menom Ian predstavuje bývalého elitného vojaka, na ktorom boli vykonané neľudské experimenty. Tieto pokusy sa odohrávali v utajenom laboratóriu, kde by nechcel ísť ani ten najakčnejší hrdina a Iana to poznačilo na celý život. Popritom navyše získal hneď niekoľko špeciálnych schopností. Ako sa však hovorí, že každá minca má dve strany a rovnako to platí aj pre Iana, ktorý musí kruto platiť za každé použitie svojich nadprirodzených schopností.

Okrem zníženia energie stráca hlavná postava postupne aj duševné zdravie. To sa môže prejaviť až úplným šialenstvom a je len na hráčovi, do akej miery to nechá zájsť. Prvé náznaky šialenstva začínajú v snoch, predstavách a neskôr sa prelínajú so životom v hre a to neveští nič dobré.

Na náročnej ceste odplaty mu pomáhajú spriaznené duše, jeho brat Markus a dvojitá agentka Sophia. Tí prispievajú k vyriešeniu minulosti, ktorá nedá pokojne spávať Ianovi. Hráč môže neustále využívať stealth zručnosti postavy, boj na blízko, telekinézu a iné schopnosti. V snoch sa stretneme s monštrami, pričom aj reálny svet je plný nepriateľov a častých bojov na život a na smrť jedného proti jednému.

Ak všetko pôjde podľa plánov, môžeme sa tešiť na vydanie hry na konci roka 2017. Trailer vyzerá viac ako zaujímavo a nám neostáva nič iné, len si počkať kedy tento ambiciózny projekt uzrie svetlo sveta.

Komentuj!