Register

A password will be e-mailed to you.

Spoločnosť THQ Nordic odhalila na výstave Gamescom v Kolíne nad Rýnom svoje nové post-apokalyptické RPG, ktoré sa odohráva v otvorenom svete. Ujmeme sa v nej úlohy zvláštneho hrdinu, ktorý pripomína kombináciu človeka a líšky. Táto postavička bude využívať v bojoch najmä prvky kung-fu, bude vedieť plávať a aj lietať na zvláštnom tvorovi, ktorý pripomína malého dráčika.

Za hrou stojí švédske vývojárske štúdio Experiment 101, založené bývalými tvorcami z Avalanche Studios, ktoré stojí za úspešnou sériou Just Cause. Samotná spoločnosť THQ Nordic označuje hru ako post-apokalyptické open-world kung-fu akčné RPG. Biomutant prinesie súboje v štýle kung-fu v reálnom čase, strieľanie a početné využívanie mutantích schopností v akcii. S týmto nezvyčajným tvorom budeme môcť preskúmať tri systematicky generované svety, podsvetie a aj malé slnečné sústavy. Pohybovať sa budeme buď peši, na zvláštnom drako-mechovi, na lietajúcom balóne, člne a dokonca použijeme aj UFO.

Samozrejmosťou je i vývoj postavy, kde nám skutočnosť, že hlavný hrdina je mutant, dovolí vylepšovať jeho schopnosti bizarným smerom a vyberať z nich tie, ktoré sa nám budú najviac hodiť. V hre budeme mať údajne možnosť vyrábať aj vlastné zbrane a nástroje. Už z traileru je vidieť že všetko sa odohráva vo veľmi živom a pestrofarebnom svete. Čo sa týka príbehu, zatiaľ neboli zverejnené žiadne väčšie podrobnosti.

Biomutant by mal vyjsť začiatku budúceho roka pre PC, PlayStation 4 a Xbox One. Hoci hra možno na prvý pohľad nemusí zaujať, odozva od hráčov a novinárov, ktorí ju mali možnosť vyskúšať je pozitívna, čo nám dáva nádej, že sa dočkáme zaujímavej a zábavnej novej značky.

Na záver ešte pripájame 25 minútové gameplay video pochádzajúce z výstavy PAX 2017.

Komentuj!