Register

A password will be e-mailed to you.

Je tu september a s príchodom školského roku sa na nás nenávratne rúti aj množstvo veľkých hier, ktoré sa po suchšom lete budú pretekať o našu pozornosť. Snažiť sa však budú musieť čo najviac, pretože konkurencia je naozaj neúprosná.

Destiny 2 (PC, PS4, XBO)

6. september

Po prvom dieli, ktorý nedokázal naplno splniť prísľuby od vývojárov z Bungie, prichádza o tri roky neskôr pokračovanie, ktoré sľubuje vylepšenia takmer v každom ohľade. Našťastie, už sa nebudeme musieť iba dohadovať o tom, či tentokrát uveríme všetkým tvrdeniam, pretože už na začiatku mesiaca sa o tom budeme môcť presvedčiť na vlastnej koži. Destiny 2 bude online FPS zasadená do zaujímavého scifi sveta, v ktorom však svoju rolu hrajú aj rôzne fantastické prvky. Novinkou je aj vydanie na PC, čo rozhodne berieme ako plus. Kvalitných MMOFPS je totiž akútny nedostatok, takže hráčov tento počin od tvorcov série Halo bude určite zaujímať.

Dishonored: Death of the Outsider (PC, PS4, XBO)

15. september

Kvality série Dishonored nemôže uprieť snáď nikto. Nadšené ohlasy v roku 2012 a následne aj pri pokračovaní v roku 2016 jednoznačne napovedajú, že séria Dishonored má svoje kvality. Najnovší prídavok s podtitulom Death of the Outsider od rovnakého tímu teda znamená, že naň kladieme vysoké nároky. Tentokrát pôjde o samostatne spustiteľný datadisk, čomu zodpovedá aj nižšia cena. V hre sa chopíte postavy Billie Lurk, obávanej nájomnej vrahyne, ktorá sa rozhodne spojiť so svojím starým mentorom Daudom a podujať sa na zatiaľ najťažšiu prácu zo všetkých – zabiť všemocného Outsidera. Pripravte sa preto na náročné úkony v skvelej hrateľnosti, akou sa séria Dishonored prezentovala už v roku 2012.

Project CARS 2 (PC, PS4, XBO)

22. september

Simulátor Project CARS od Slightly Mad Studios svojho času uspel u kritiky aj u hráčov. Na druhý diel sa teda budú klásť vysoké nároky. Podľa doterajších ukážok to vyzerá tak, že hra má aj tentoraz nakročené k úspechu, ale radšej si počkáme na plné vydanie. Rozhodne nás totiž bude zaujímať, či hra prekoná svoj tieň z roku 2015 a ešte vylepší prvky ako AI alebo kariéru. V tom prípade by sa totiž jednalo o takmer dokonalý simulátor pre väčšinu hráčov. Samozrejmosťou bude VR režim, úplné prepracovanie fyzikálneho modelu pneumatík a úzka spolupráca s automobilkami a profesionálnymi pretekármi.

Total War: Warhammer 2 (PC)

28. september

V minulom roku spravila populárna séria Total War veľký krok do neznáma a historické kulisy vymenila za fantasy prostredie univerza Warhammer. Tento ťah im zjavne vyšiel a hra pôsobila ako príjemné osvieženie a zmena, ktorú ocenili recenzenti aj hráči. Zrejme aj preto sa vývojári z Creative Assembly rozhodli pokračovať v tomto trende a tak sa opäť môžeme tešiť na široké taktické možnosti na svetovej mape a vedenie bojov v reálnom čase. Z roka na rok nemôžeme čakať veľkú revolúciu, ale skôr postupné menšie vylepšenia, ktoré nám ešte viac spríjemnia desiatky hodín, ktoré pri hre pravdepodobne strávime. Snáď autori svoj počin na poslednú chvíľu nepokazia, už z ranných verzií hry to vyzerá na kvalitnú záležitosť.

FIFA 18 (PC, PS4, XBO, X360, PS3, NS)

29. september

Vyššie uvedené slová by sa dali aplikovať aj pre najnovší ročník legendárnej série FIFA – z roka na rok sa nedá očakávať revolúcia, ale menšie kroky vpred. Fanúšikovia sa teda opäť môžu tešiť na kompletné licencie, 52 skutočných štadiónov, kvalitný komentár a nádhernú prezentáciu. Pokračovania sa dočká singleplayer kampaň z minulého roku, v ktorej sme sledovali prvé kroky Alexa Huntera za futbalovou slávou. Na konci septembra nadviažeme na jeho začiatky a budeme pokračovať v začatej kariére. Hráči FIFA 17 si budú môcť importovať svoje štatistiky vrátane titulu a klubu, za ktorý bude Alex hrať.

Okrem toho sa môžete tešiť aj na množstvo iných hier. Už 5. septembra vyjde pokračovanie nevýraznej launchovej hry pre konzolu od Sony, Knack II (PS4). Futbaloví nadšenci dostanú 12. septembra konkurenciu k najznámejšej sérii od EA v podobe Pro Evolution Soccer 2018 (PC, PS4, XBO, PS3, X360). V poslednej dobe sa izometrické RPG tešia veľkej obľube a Divinity: Original Sin 2 (PC) bude 14. septembra určite patriť ku kvalitatívnej špičke. Konkurencie sa dočká aj basketbal a tentokrát bude 15. septembra EA v roli toho slabšieho vydávať NBA Live 18 (PS4, XBO). 15. septembra vyjde aj nový ročník NHL, konkrétne NHL 18 (PS4, XBO). Doterajší basketbalový kráľ NBA 2K18 (PC, PS4, XBO, NS) sa na palubovky vydá až so štvordňovým mankom 19. septembra. September uzavrie dlho očakávaná arkáda s osobitým grafickým poňatím Cuphead (PC, XBO), ktorej sa dočkáme 29. dňa tohto mesiaca.

Komentuj!