Register

A password will be e-mailed to you.

Spoločnosť HTC zlacňuje Vive, ktorá sa bude cenou viac blížiť Oculusu. Už tento rok sme sa tak dočkali novej cenovky. Čo HTC viedlo k tejto zmene?

VR od HTC už bude dostupnejšie. Cena tohto setu sa znižuje na 600€ respektíve 600£, čím sa mierne blíži setu Oculus, ktorý je dostupný za 500$ (400$ v letnom výpredaji). Rift má však v ponuke ovládače Touch a k tomu malú zbierku hier zdarma. Vive tiež ponúka svoje Touch ovládače a naviac aj mesačné predplatné služby Viveport, obsahujúcej hry a rôzny software. HTC si skrátka  verí. Podľa vyjadrení generálneho manažéra Dana O’Briena doručili na trh najlepšie VR, a darí sa im budovať sieť partnerov, ako aj ekosystém pod svojou značkou. Na trhu pôsobí HTC so svojou VR asi rok v plnej cene, no teraz prichádza druhá prázdninová sezóna. A s ňou aj zľavy na produkty, čím sa chcú, samozrejme, priblížiť koncovým užívateľom.

Padla aj otázka či sa plánujú nejake bundle sety spolu so zľavami pre nových zákazníkov. HTC si vraj podrobne vypočulo obe strany barikády, teda nielen užívateľov ale aj ľudí vo výrobe a podľa toho upraví svoju ponuku. Čo to reálne znamená, však ukáže až čas.

Zatiaľ nie sú známe oficiálne čísla predajov avšak v spoločnosti sú  s predajmi spokojní,. Rovnako vládne spokojnosť  aj s podielom na trhu, vzhľadom na štatistiky Steamu. Zníženie ceny by malo ešte viac rozhýbať tieto podiely a predaje. Nová cena Vive je v platnosti od 21. augusta 2017, a ponúka aj deluxe verziu, ktorá stojí o 100$ viac, no v ponuke má aj audio strap.

VR zatiaľ nespravila dieru do sveta a počiatočný boom tohto fenoménu mierne opadol. Táto technológia má pritom nepochybne potenciál, no užívatelia a potenciálny zákazníci mimo iné vyčítajú aj nedostatok kvalitných titulov pre toto zariadenie. Nemenej podstatnou podmienkou sú aj nároky na PC hardware. V konečnom dôsledku vás VR zábava na tých zopár hier stále vyjde poriadne draho. To je však na zvážení každého zvlášť.

Komentuj!