Register

A password will be e-mailed to you.

Microsoft ohlásil dlho očakávané pokračovanie kultovej strategickej série Age of Empires. Hra s poradovým číslom IV bude vyvíjaná štúdiom Relic Entertainment a má byť dostupná exkluzívne pre Windows 10.

Relic Entertainment je napríklad zodpovedný za hru Warhammer 40,000: Dawn of War III, ktorá sa však nedočkala vyložene nadšeného prijatia. Po trinástich rokoch od vydania Age of Empires III pritom hráči určite nebudú očakávať práve málo. Hra má byť dostupná pre Windows 10, čo však znamená že v budúcnosti sa jej môžeme dočkať aj na konzolách Xbox.

Informácií o hre je však zatiaľ veľmi málo. Zatiaľ nebol oznámený ani dátum vydania, no môžeme očakávať, že to bude najskôr niekedy behom roku 2018. Video k hre je koncipované ako art trailer a neukazuje žiadne zábery z hry, ani bojové mechaniky. Nedá sa teda odhadnúť v akom štádiu sa Age of Empires IV momentálne nachádza a či sa na hre pracuje, alebo je vývoj iba v úplných začiatkoch.

Avšak už v októbri sa chystá vydanie Age of Empires: Definitive Edition. Fanúšikovia tejto hernej série si tak budú môcť skrátiť čakanie na nový diel Age of Empires týmto graficky a zvukovo vylepšeným originálom.

Komentuj!