Register

A password will be e-mailed to you.

Švédske štúdio THQ Nordic nedávno oznámilo návrat českej klasiky Posel Smrti, v zahraničí známej ako Black Mirror. Nemá ísť pritom o reštart série, ale skôr rozšírenie pôvodného príbehu, ktoré si má brať to najlepšie z už vydanej trilógie a obohatiť ho o modernejšie mechanizmy. Titul má byť bližšie predstavený na práve prebiehajúcom Gamescome a autori dokonca prezradili aj dátum vydania.

Prvá časť trilógie Posel Smrti vyšla ešte v roku 2003 a vyvíjalo ju vtedy české štúdio Future Games. Pokračovaní sme sa dočkali až v rokoch 2009 a 2011, no tie už boli vyvíjané už nemeckou firmou Cranberry Productions. Séria sa od prvého dielu pýšila hororovou atmosférou v štýle gotických románov a v nastolenom trende plánujú pokračovať aj noví tvorcovia.

Vývoj nového dielu dostalo na starosť nemecké štúdio King Art, ktoré sa preslávilo najmä svojou adventúrnou sériou The Book of Unwritten Tales. Prekvapivo sa však nebude jednať o klasické pokračovanie, ale o prequel k pôvodnej trilógii. Príbeh sa totiž odohráva v roku 1926 čo je takmer 60 rokov pre udalosťami z prvej hry. Hlavnou postavou bude David Gordon, ktorý sa potom, ako mu za záhadných okolností zomrie otec, rozhodne navštíviť sídlo jeho rodiny, teda hrad Black Mirror. Autori zatiaľ sľubujú podobnú hrateľnosť, akú sme dostali aj v minulých dieloch. Opäť teda pôjde o point and click adventúru, ktorá bude zameraná na hľadanie dôkazov a vyšetrovanie, zahŕňajúce aj interakciu s postavami.

Hra má byť bližšie predstavená na Gamescome, no autori už prezradili dátum vydania. Black Mirror by mal podľa všetkého vyjsť už tento rok a to 28. novembra 2017. Tešíte sa na návrat Posla Smrti? Ak áno, určite vás poteší aj trailer, ktorý nám autori ponúkli.

Komentuj!