Register

A password will be e-mailed to you.

Sľubne pôsobiaci titul Megaton Rainfall, v ktorom sa chopíte postavy silne pripomínajúcej Supermana, vyjde už túto jeseň na platforme PlayStation 4. Autori by ho však v budúcnosti chceli vydať aj na PC. Čo konkrétne ponúkne Megaton Rainfall?

Vývojárske indie štúdio Pentadimensional Games, sídliace v španielskom Madride, sa vrhlo na pomerne ambiciózny projekt, v ktorom sa stanete nezničiteľnou superbytosťou. Tvorcovia sa náročky vyhýbajú pomenovaniu Superman, nakoľko toto označenie podlieha právam DC Comics. Z vypusteného videa je však zrejmé, že práve k tomuto superhrdinovi bude mať hlavný hrdina titulu najbližšie.

Nakoľko je Megaton Rainfall v prvom rade VR projekt, asi nikoho neprekvapí, že hlavnú postavu budeme ovládať z pohľadu vlastných očí. V hre budete pomocou supersonickej schopnosti lietať zachraňovať Zem pred mimozemskou inváziou. Musíte však jednať obozretne, nakoľko minúť svoj cieľ bude mať za následok ohromnú deštrukciu pozemských budov. Použitím svojich schopností totiž dokážete v okamihu zlikvidovať celé mrakodrapy a či bude hra toto počínanie trestať, zatiaľ nie je známe.

Hra ponúkne Zem vo svojej skutočnej veľkosti a lietať budete môcť nielen nad jej povrchom, ale aj vo vesmíre. Zrýchlenie letu z nuly na mach desať bude predstavovať len kratučkých päť sekúnd. To znamená, že na okraj Mliečnej dráhy to máte za necelú minútku z ktoréhokoľvek miesta na Zemi. Prelet vesmírom môže byť naozaj epickým zážitkom a to  zvlášť pri použití VR headsetu. Predpokladáme, že aj bez neho bude hra hrateľná, len sa ukrátite o osobnejší zážitok. Soundtrack sprevádzajúci vaše hranie sa inak bude adaptívne prispôsobovať vášmu pohybu.

Megaton Rainfall sa bude vo veľkej miere zameriavať na zničiteľnosť prostredia. V priloženom videu môžete vidieť ako sa doslova celé mestá obracajú na prach. Škoda len, že autori sa žiadnym spôsobom nezmieňujú o príbehu, čo naznačuje skôr to, že ich počin bude skôr len demonštráciou lietania, bojov a ničenia. Čiže hra, ktorú si veľmi radi odskúšate, no aj veľmi rýchlo odsuniete bokom pre nedostatok obsahu. Ak tomu však bude odpovedať aj cena, nemusel by to byť problém. Grafický vzhľad je viac než pôsobivý a reálnosť niektorých miest rovnako poteší. Samotnej hry sa dočkáme už 26. septembra na službe PlayStation Network.

Komentuj!