Register

A password will be e-mailed to you.

Titul PLAYERUNKNOWN’S BATTLEGROUNDS zaznamenal už počas predbežného prístupu raketový vzostup popularity. Nedávny update však nahneval množstvo fanúšikov – do hry totiž pridal mikrotransakcie.

Hra s krkolomným názvom láme v poslednej dobe jeden rekord za druhým a vďačí za to hlavne mimoriadne chytľavej hrateľnosti. Fanúšikovia si doteraz pochvaľovali hlavne dobre vedený predbežný prístup a popularita PLAYERUNKNOWN’S BATTLEGROUNDS sa prejavovala aj v livestreamoch, kde napríklad na Twitchi sa titul niekedy ocitol aj na vrchole rebríčka.

Nedávny update určite prekvapil nejedného hráča. Okrem problémov s konektivitou totiž priniesol dnes veľmi populárny systém krabíc, ktoré si môžete otvoriť iba pomocou plateného kľúča. Aj keď je ich obsahom iba kozmetická úprava, v Early Access hre to pochopiteľne zdvihlo vlnu nevôle. Tento krok totiž vytvoril hneď 2 problémy. Prvým je podstata náhodne generovaných krabíc a niektorým hráčom sa nepáči, že za svoje peniaze dostanú iba náhodný predmet. Druhý a vážnejší problém je však v tom, že vývojári v minulosti sľúbili, že žiadne mikrotransakcie až do vydania nebudú. Fanúšikovia im to teraz oprávnene vracajú negatívnymi recenziami na Steame a v diskusných fórach.

Šéf štúdia ospravedlňuje pridanie mikrotransakcií pomerne bizarne – autori si údajne chcú vyskúšať ich funkčnosť ešte pred konečným vydaním. Či mu takúto výhovorku zoberiete, je na vás. Jedno je však isté – po kontroverzii s banovaním streamerov štúdiu ďalšie negatívne PR rozhodne neprospeje.

Komentuj!