Register

A password will be e-mailed to you.

Na turnaji The International 2017 v hre Dota 2, ktorý práve prebieha, prišlo od štúdia Valve pomerne nečakane k odhaleniu novej hry s názvom Artifact. Keď ste však tajne dúfali, že Valve odhalí nejaké pokračovanie svojej známej série ako je napríklad Dota, alebo nebodaj slávneho Half-Life, tak vás čaká studená sprcha. Artifact bude “iba” kartová hra, ktorá využíva motívy a niektoré postavy z Doty 2.

Moderátor turnaja Sean “Day9” Plott bližšie odhalil, že Artifact bude využívať tri hracie plochy, ktoré budú reprezentovať tri bojové línie na mape Doty 2. V hre bude možnosť hrať karty, ktoré predstavujú rôzne potvory alebo aj predmety. Tie sa môžu dať piatim bojujúcim hrdinom, ktorí budú mať rôzne schopnosti, pričom tieto predmety sa budú môcť kupovať aj za zlato. Vydanie hry Artifact je naplánované niekedy behom roka 2018. Inak nebolo oznámené nič bližšie, dokonca ani to, na akých platformách táto kartová hra vyjde.

Reakcie hráčov sú však každopádne výrazne negatívne. Moderátor turnaja, ktorý organizuje samotné štúdio Valve totiž fanúšikov navnadil na bombastické vyhlásenie a dokonca tvrdil, že projekt nebude mať nič spoločné s Dotou. Očakávania preto boli skutočne vysoké a odhalenie, že nakoniec ide len o “kartovú” hru bolo sklamaním. Tak trochu toto sklamanie chápeme, keďže populárnych kartových hier je na trhu pomerne dosť a značka Valve je synonymom veľkých ambícií. Každopádne, nakoniec môže ísť o pomerne zaujímavú a vydarenú hru. Avšak toto úvodné negatívne prijatie určite nie je dobrým štartom.

Komentuj!