Register

A password will be e-mailed to you.

Štúdia analytickej spoločnosti App Annie, ktorá sa zamerala na podrobný prieskum užívateľov mobilných telefónov priniesla pomerne zaujímavé výsledky. Z nich jednoznačne vyplýva, že hraniu na mobilných zariadeniach dominujú Aziati.

S trochou preháňania sa dá napísať, že dnes už takmer každý vlastní smartfón. Mobilné hranie celkovo zažíva čoraz väčší rozmach a výrobcovia sa neustále predbiehajú v tom, kto príde na trh s čo najvýkonnejším hardvérom. I keď sa mobilné hry stále nemôžu rovnať špičkovým konzolovým a PC záležitostiam, je badať, že im ľudia venujú čoraz viac času. To nakoniec odhalil aj spomínaný prieskum, kde si môžete priamo porovnať štatistiky prvých štvrťrokov 2015-2017 z pohľadu zariadení s operačným systémom Android.

Prvé dva miesta patria hráčom z Južnej Kóreii a Japonska. Horných 10% ázijských hráčov pritom trávi čas mobilným hraním viac ako tri hodiny denne, čo je výrazne viac ako v iných krajinách. Na tretej priečke sa umiestnilo Francúzsko, za ním nasledujú Spojené štáty americké a piata priečka patrí Nemecku. Štatistiky taktiež ukazujú, že počet hodín trávený mobilným hraním neustále narastá. Ako vnímate vy osobne tento druh zábavy? Myslíte si, že v budúcnosti dokáže v popularite predbehnúť aj konzoly?

Komentuj!