Register

A password will be e-mailed to you.

Vydavateľská spoločnosť Paradox Interactive je už pomerne veľká a známa, ich expanzia však pokračuje aj naďalej. Ich najnovšou akvizíciou sa stalo holandské štúdio Triumph Studios zodpovedné za kvalitnú sériu fantasy ťahových stratégií Age of Wonders.

Prvé 2 diely svojho času súperili o priazeň fanúšikov na prelome tisícročia s takou legendou, akou je konkurenčná značka Heroes of Might & Magic. Na tretí diel sa muselo čakať až do roku 2014. Medzitým sa štúdio vybralo na pomerne výraznú odbočku v podobe vývoja hry Overlord spolu s datadiskom. Neskôr pridali aj Overlord II. Túto sériu vývojári vytvorili v spolupráci s Codemasters ako vydavateľom. Ich vlajkovú sériu Age of Wonders si však doteraz vydávali vlastnými silami.

Paradox Interactive v štúdiu zjavne vidí potenciál. Rozhodli sa ho odkúpiť spolu s právami na spomínané hry a samozrejme aj na hry, ktoré ešte len uzrú svetlo sveta. Údajne však neplánujú v holandskom tíme robiť žiadne vnútorné zmeny. Štúdio tak môže nerušene pracovať pod ich taktovkou tak ako doteraz. Tento obchod stál švédskeho vydavateľa niekoľko miliónov eur.

Nakoľko primárnymi hrami od Paradoxu sú stratégie, najväčší zmysel dáva práve pokračovanie známej a vydarenej série Age of Wonders. Viac-menej to potvrdili aj samotní vývojári po uzavretí obchodu. Podľa ich slov boli totiž s podobnou ponukou oslovení z viacerých strán, ale práve pre firemnú kultúru a podobnú filozofiu si vybrali švédsku spoločnosť.

Komentuj!