Register

A password will be e-mailed to you.

Počas E3, nám Bethesda predstavila hneď niekoľko zaujímavých titulov, ktoré majú vyjsť už tento rok. Krátko po E3 však vydavateľstvo Titan Comics oznámilo spoluprácu práve s Bethesdou. Tá bude spočívať vo vytváraní a vydávaní sérií komiksov k ich najnovším herným značkám. Vytvárané komiksy budú dostupné samostatne a bude si ich tak môcť prečítať každý, nezávisle na tom či si bude chcieť danú hru zahrať alebo nie.

Prvou hrou, ktorá dostane takúto komiksovú sériu, bude dlho očakávané pokračovanie hororového hitu z roku 2014. Všetko to teda odštartuje s hrou Evil Within 2. Skalní fanúšikovia tejto série si však isto pamätajú, že komiks z prostredia Evil Within sme dostali približne rok po vydaní samotného prvého dielu. Už vtedy sa jednalo o prequel a teraz tomu nebude inak. Príbeh komiksu bude zachytávať obdobie, počas ktorého sa bude hlavný hrdina, Sebastian Castellanos spamätávať z hrôz, ktoré zažil v Beacon Mental Hospital. Zároveň však bude vyšetrovať aj nový prípad sériového vraha, ktorý sužuje mestečko Krimson City. The Evil Within #1 dostal na starosť autor známych komiksov Turncoat a Warhammer 40,000: Dawn of War III, Ryan O´Sullivan. O ilustráciu sa pre zmenu postarajú Damien Worm (The October Faction) a Szymon Kudranski (Spider-Man). Komiksy sa dostanú do kamenných obchodov a digitálnej distribúcie viac ako mesiac pred vydaním hry samotnej a to konkrétne 6. septembra.

V poradí druhým titulom, ktorý dostane vlastnú komiksovú nádielku, bude značka Wolfenstein, konkrétne Wolfenstein II: The New Colossus. Príbeh sa bude upierať na dobre známeho hlavného hrdinu značky, Williama B.J Blazkowicza, ktorý sa bude snažiť zhatiť plány zloducha Hansa Hartmanna. A ako inak, popritom budú padať hlavy nacistov po stovkách. O písanie tohto komiksu sa postará Dan Watters (Assassin´s Creed: Uprising) a ilustračnú stránku diela tentokrát dostali na starosti Piotr Kowalski (Dark Souls, SEX) a Ronilson Freire (The Mummy). Komiksy sa k vám dostanú už 13. septembra a znova budú dostupné ako prostredníctvom fyzických tak aj digitálnych kópií.

Posledná séria komiksov, ktorá je na teraz ohlásená, bude vydaná pre samostatnú expanziu univerza Dishonored – Dishonored: Death of the Outsider. Dishonored: The Peeress and the Price bude popisovať príbeh, úzko súvisiaci s týmto samostatným rozšírením. Hlavnou postavou bude Emily Kaldwin a dej sa začne odvíjať  ihneď po skončení udalosti dvojky. Jedna hrozba bola síce zažehnaná, no na obzore sa objaví druhá, nakoľko Emily a Corvo sa znepriatelia s významným politikom Archibaldom Dufraneom. Zakrátko sa dokonca začnú chýriť správy o novom zabijakovi v meste a Emily začne za záhadných okolností strácať svoje sily. Komiks napíše Michael Moreci (Roche Limit) a o estetickú stránku celej veci sa tentokrát postará Andrea Olimpieri (Dishonored) a Mattia Iacono (Demone Dentro). Prvé číslo si budete môcť prečítať už 27. septembra a to opäť ako vo fyzickej tak aj v digitálnej podobe.

Nádielka je to viac než slušná, čo poviete? Na ktorý z týchto komiksov sa tešíte najviac?

Komentuj!