Register

A password will be e-mailed to you.

Mass Effect: Andromeda sprevádzala pri vydaní vlna kritiky a posmechu zo strany hráčov, čo sa odrazilo na tom, že verejnosť o hru rýchlo stratila záujem. Teraz na povrch vyplávala ďalšia nelichotivá správa – na príbehové rozšírenie môžeme zrejme zabudnúť.

S informáciou prišla rakúska spoločnosť Sinclair Networks, ktorá sa špecializuje na poskytovanie podpory rôznym hrám aj po vydaní. Pod týmto pojmom si môžeme predstaviť napríklad implementáciu sieťovej komunikácie, údržbu serverov alebo vydávanie rôznych opráv. Pre Mass Effect: Andromeda bola táto spoločnosť poverená vývojom dodatočných updatov a rozšírení, takže ich nedávne oznámenie pôsobí dôveryhodným dojmom.

 

V oznámení bohužiaľ stojí, že väčšie príbehové rozšírenie bolo zrušené a hra bude obohacovaná iba o nové APEX misie. Dostupné prostriedky sa totiž odteraz budú sústreďovať na Anthem, novú značku od BioWare. Medzi dôvody zrušenia údajne patrí výrazná vlna kritiky, problémy s produkciou hry, časové posuny pri iných projektoch a presun zamestnancov v Montreali. Okrem zrušenia príbehového DLC padla informácia aj o zmrazení značky Mass Effect, kým sa nerozhodne, ako s ňou budú pôvodní vývojári narábať ďalej. Oznámenie bolo medzitým zmazané.

Aj keď sa táto správa môže zdať vierohodná, stále sa nejedná o priamu informáciu od BioWare alebo EA. Aj keď je pravda, že Mass Effect: Andromeda bola prijatá vlažne, svoje kvality rozhodne má a takýto drastický krok vyzerá podozrivo. Na oficiálnu reakciu snáď nebudeme musieť čakať dlho.

Komentuj!