Register

A password will be e-mailed to you.

John Romero patril  v deväťdesiatych rokoch ku kľúčovým osobám štúdia iD Software. A práve teraz sa rozhodol predať diskety Doom 2 zo svojej kolekcie. 

Vzniku kultovej hry Doom a jeho pokračovania, ktoré radikálne ovplyvnili FPS žáner, vďačíme technickému mágovi Johnovi Carmackovi, výtvarníkovi Tomovi Hallovi a dizajnérovi Johnovi Romerovi, ktorým výdane pomáhal aj Carmackov brat Adrian. Za skvelými levelmi a nielen za nimi stál hlavne John Romero, ktorý bol v deväťdesiatych rokoch niečo ako superstar na poli hernej tvorby. Neskôr sa bohužial jeho cesty so štúdiom rozišli a Romero sa pustil do nechválne známej katastrofy menom Daikatana.

No späť k téme. Doom 2 bol v čase vydania dostupný na 3,5″ disketách ale aj na CD-ROM a práve disketovú publikáciu sa Romero rozhodol vydražiť na eBayi. Konkrétne ide o verziu s označením 1.7., pričom k dispozícii nebol žiadny manuál, ani originálna krabica. Samotné diskety však boli výbornom stave a aukcia začala vyvolávacou cenou 10$. Tá už pochopiteľne skončila a nový vlastník zaplatil za túto kópiu 3150$, čo je je viac než dosť. Dúfame len, že mu diskety vydržia, vzhľadom na ich spoľahlivosť.

Fotografie diskiet si môžete pozrieť v galérii.

Komentuj!