Register

A password will be e-mailed to you.

Vývojári zo štúdia Cryptic Studios sa rozhodli preniesť svet populárnej kartovej hry Magic the Gathering do podoby free-to-play RPG hry. Magic the Gathering má po svete už viac ako 20 miliónov fanúšikov v 70 krajinách a veľkej popularite sa teší aj u nás. Tieto karty už niekoľko videoherných adaptácií mali. Doteraz najobľúbenejšou z nich je Duels of the Planeswalkers.

Cryptic Studios je firma, ktorá sa už v minulosti špecializovala na multiplayerové hry. Vytvorili napríklad City of Heroes alebo Neverwinter. Aj pripravovaný Magic the Gathering bude, podobne ako tieto tituly, online free-to-play RPG. V tlačovom prehlásení, ktoré vývojári nedávno zverejnili, je uvedené, že „všetky zložky hry, od vizuálneho spracovania až po hrateľnosť, budú spĺňať tie najprísnejšie kritériá AAA titulov“.

David Schwartz, viceprezident divízie Wizards of the Coast pre digitálne vydavateľstvo, k tomu uviedol: „Táto hra bude súčasťou iniciatívy Wizards of the Coast Magic Digital Next, ktorá má rozšíriť hranie stolných hier a sme radi, že môžeme na tomto projekte spolupracovať s talentovaným ľuďmi zo štúdií Perfect World Entertainment a Cryptic Studios.“ Stephen D’Angelo, generálny riaditeľ spoločnosti Cryptic Studios zas vyhlásil: „Sme nadšení z toho, že môžeme poskytnúť fanúšikom Magic the Gathering príležitosť preskúmať tento skvelý svet aj prostredníctvom videohry. Pripravte sa na úplne novú cestu.“

Ani Wizards of the Coast, ani Cryptic Studios zatiaľ neuviedli presný názov hry a nepoznáme ani dátum vydania. Tento titul zo sveta Magic the Gathering by však mal vyjsť na všetky dostupné herné platformy a to vrátane PC.

Komentuj!