Register

A password will be e-mailed to you.

Cyberpunk 2077 od CD Project RED patrí k mimoriadne očakávaným titulom. Jeho tvorcovia sa však musia potýkať s nemilou záležitosťou – hackerom sa totiž podarilo ukradnúť súbory tejto hry a požadujú za ne výkupné.

História si ešte živo pamätá kauzu Valve okolo Half-Life 2, za ktorou stál Axel Gembe. Na verejnosť vtedy unikla jedna z prvých verzií hry, čo malo za následok nemalé škody a posun vydania.

Podobný prípad postihol aj CD Projekt RED. V tomto prípade ide buď o skupinu alebo jedného človeka, ktorý získal prístup k interným dokumentom a  súborom pripravovanej hry Cyberpunk 2077. Štúdio bolo dokonca postavené pred požiadavku zaplatiť výkupné, inak budú inkrimiminované súbory zverejnené na internete. Podľa ich oficiálneho vyjadrenia k tejto situácii sa však únik týka rannej verzie hry a odvtedy sa jej vízia zmenila. Či už je to pravda, alebo nie, CD Projekt nemá v úmysle vyhovieť týmto požiadavkam a miesto toho sa obrátil na políciu.

Skutočnosťou ostáva, že o Cyberpunku vieme veľmi málo a v prípade úniku možno získame akú-takú predstavu o jeho smerovaní. Zatiaľ vieme iba to, že pôjde o sci-fi RPG so cyberpunkovou tématikou. Vydané materiály toho viac neprezrádzajú.

Komentuj!