Register

A password will be e-mailed to you.

O pripravovanej hororovej hre Call of Cthulhu na motívy románov spisovateľa H. P. Lovecrafta sme vás už informovali. Avšak teraz vývojári Cyanide Studio, spoločne s vydavateľom hry, firmou Focus Home Interactive zverejnili na E3 2017 nový trailer.

Call of Cthulhu by mala byť RPG hra s prvkami detektívky, ktorá sa bude zameriavať skôr na stiesnenú atmosféru a stealth postup. Skôr než na akciu sa teda musíme pripraviť na pomalý psychologický horor. V hre sa ujmeme postavy Edwarda Pierceho, veterána z prvej svetovej vojny, ktorý sa dal na dráhu súkromného detektíva. Edwarda Pierce sídli síce v 20. rokoch minulého storočia v Bostone, ale jeho práca ho zavedie na záhadný ostrov Darkwater. Tam musí prísť na stopu tajomnej smrti Sarah Hawkinsovej a celej jej rodiny.


Šialenstvo je jedným z nosných tém celého Lovecraftovho mýtu o Cthulhu a samozrejme rovnako tomu bude i v tejto hernej podobe. Takže keď sa budeme v koži Edwarda Pierceho stále hlbšie ponárať do príbehu, tak sa zároveň budeme čoraz viacej približovať sfére vplyvu tohto desivého boha. Následne bude stále nejasnejšie, čo je realita a čo je iba ilúzia. Podľa oficiálnych materiálov bude v hre dokonca nutné vyvažovanie duševnej vyrovnanosti, aby bol prípad dovedený do úspešného konca. Každopádne, mytológia okolo Lovecraftom vymyslených bohov sa stala jedným z najplodnejších umeleckých svetov, ktoré už vyplodili nespočetné množstvo rôznych príbehov, poviedok, či filmov.


V novom traileri sa pozrieme na časť ostrova a najmä do skutočne strašidelného sídla rodu Hawkinsonovcov. Práve na tomto videu je vidieť, ako si hra si dá veľmi záležať na tom, aby vyšetrovanie začalo hlavnú postavu pomaly pripravovať o rozum. Call of Cthulhu zatiaľ však stále nemá určený presný dátum vydania, ale podľa starších informácií sa s vydaním počíta na koniec tohto roka.

Komentuj!