Register

A password will be e-mailed to you.

Minuloročná prezentácia Sony na E3 bola vynikajúca. Zapamätania hodný bol úvod, kedy živý orchester začal hrať prvé tóny, na obrazovke sa pomaly začala spúšťať ukážka z nejakej hry. Po chvíli sa objavil Kratos, hlavný hrdina série God of War. Obecenstvo aplaudovalo a so zatajeným dychom sledovalo návrat starého známeho.

Po prezentácii sme o hre nejaký ten piatok nepočuli. Neskôr sa začali objavovať špekulácie, že hra dorazí už tento rok. Teraz vieme, že sa tak nestane a Kratos sa vráti v úvode roku 2018. To však nebránilo tomu, aby na tohtoročnej E3 Santa Monica Studio ukázalo fanúšikom úplne novú gameplay ukážky z pripravovaného God of War.


Približne päťminútové video je plné gameplay záberov, v ktorých Kratos porciuje jedného nepriateľa za druhým, no nechýba ani lozenie po skalách, či nový prvok v podobe ovládateľného člnu. V príbehu a súbojoch bude hrať dôležitú úlohu aj Kratosov syn, ktorý je svojmu otcovi vždy nablízku. Režisérom nového God of War, ktoré tentokrát rozpovie príbeh inšpirovaný severskou mytológiou, je Cory Balrog, ktorý má s touto sériou bohaté skúsenosti. Rovnakú úlohu zastával aj pri God of War II a po dobu deväť mesiacov viedol aj vývoj God of War III, no potom z dodnes neznámych príčin projekt a celé štúdio opustil. Okrem toho sa podieľal sa aj na prvom God of War a God of War: Ghost of Sparta, takže nejde o žiadneho zelenáča.

Späť však k aktuálnemu dielu a jeho novej ukážke. Okrem už spomínaných vecí v nej uvidíme aj nové postavy, ktoré Kratos a jeho syn počas svojho putovania stretnú. Po prezentácii sa začali fanúšikovia dohadovať, aké postavy zo severskej mytológie sme mali možnosť vidieť. Had, ktorého vidno na náhľade videa je pravdepodobne Jörmungandr, vlk zase Fenrir, a to určite nebude všetko. Stačí si spomenúť na pôvodné časti, kde sme stretávali jednu postavu z gréckej mytológie za druhou. Dosť však rečí, vrhnite sa na nový trailer, rozhodne je na čo pozerať. Na samotný záver pripájame ešte menšiu zaujímavosť, zábery ktoré uvidíte pochádzajú zo štandardnej PlayStation 4, nie z PlayStation 4 Pro.

Komentuj!