Register

A password will be e-mailed to you.

Kto by nepoznal Spider-Mana. jeden z najobľúbenejších komiksových hrdinov sa už onedlho pozrie do kinosál v novom filme Spider-Man: Homecoming, no pre nás je dozaista dôležitejšie jeho nová herná adaptácia. O jej existencii už nejaký ten piatok vieme, pričom sa špekulovalo, že hra dorazí ešte tento rok. Teraz už vieme, že to nie je pravda.

Tlačová konferencia Sony nám v závere ponúkla gameplay ukážku, ktorá dáva celkom dobrú predstavu o tom, čo nás v novom Spider-manovi čaká. Ten už dlhšiu dobu nedostal poriadnu hru, takže nás celkom teší, že novinka vzniká pod taktovkou Insomniac Games. Toto štúdio poznajú hráči najmä vďaka Ratchetovi & Clankovi, Spyrovi, či sérii Resistance.

Gameplay ukážka, ktorá dorazila v samotnom závere prezentácie je plná akcie, ako sa na správnu hru o superhrdinovi patrí. Nechýba naháňačka s helikoptérou, súboj s viacerými nepriateľmi, záchrana civilistov pred padajúcim vrakom a troskami, no neprídeme ani o Parkerove komentáre. Až tak veľmi nás nepresvedčili prítomné quick-time eventy, ale vzhľadom na miesta, kde sú použité ich na druhej strane chápeme. Nemožno však s takmer deväťminútovej ukážky robiť závery, na to je priskoro.

Dúfame však, že sa autorom z Insomniac Games podarí ukormidlovať tento ambiciózny projekt, dobrú hru by Spider-Man potreboval ako soľ. Posledné skutočne výborné hry dostal pavúčí muž ešte na prvej PlayStation, no potom to s jeho hernými dobrodružstvami bolo ako na horskej dráhe. Či to dopadne dobre sa dozvieme budúci rok, zatiaľ nám bude musieť stačiť nasledovný gameplay trailer.

Komentuj!