Register

A password will be e-mailed to you.

Ak niekto z vás vlastnil PlayStation 2, tomu dozaista nemohol uniknúť titul Shadow of the Colossus. Vynikajúci počin od Team ICO dodnes patrí k vyhľadávaným hrám, i keď sa na jeho ovládaní už stihol podpísať zub času. Ten skvelý zážitok, čo hra dokázala sprostredkovať v roku 2005 však bez problémov dokáže aj dnes. Komu však hra pred dvanástimi rokmi náhodou unikla, teraz bude mať jedinečnú šancu na nápravu.

Pre PlayStation 4 sa totiž chystá remake tohto dnes už legendárneho počinu od Fumita Uedu. Nový Shadow of the Colossus vzniká v skúsenom štúdiu Bluepoint Games, ktoré nám prinieslo napríklad Uncharted: The Nathan Drake Collection (PS4), The Ico & Shadow of the Colossus Collection (PS3), či God of War Collection (PS3). Na remaku sa podieľajú aj pôvodní tvorcovia, takže o hru snáď nemusíme mať obavy.

Súdiac podľa ukážky musíme povedať, že hra vyzerá naozaj výborne. Súboje s obrovskými kolosmi budú v novom grafickom kabátiku určite ešte pôsobivejšie, ako tomu bolo kedysi. Chýbať nebude ani vynikajúci soundtrack, ktorý stále patrí k tomu najlepšiemu. Mnoho podrobností sme sa zatiaľ nedozvedeli, avšak jedno vieme, hra vyjde v priebehu budúceho roka. Presný dátum zatiaľ prezradený nebol, no ak si máme tipnúť, dozvieme sa ho na tohtoročnej akcii PlayStation Experience, ktorá sa vždy koná ku koncu roka. Zatiaľ si aspoň vychutnajte trailer, ktorý remake oznámil.

Komentuj!