Register

A password will be e-mailed to you.

Konferencia Microsoftu sa niesla v štýle predstavenia viacerých menších hier, pričom najväčších ťahákov bolo iba zopár. To však mnohým hráčom môže vyhovovať, pretože z ukázaných menších hier si zrejme každý nájde aspoň jednu, ktorá ho zaujme. Celý blok konferencie sa zameral na tituly, ktoré budú mať konzolovú exkluzivitu práve pre Microsoft, aspoň minimálne pri vydaní. Poďme si ich teda zhrnúť.

Krátkou ukážkou tento blok odštartovala hra Deep Rock Galactic, žánrovo vyzerajúca na kooperatívnu strieľačku. V tíme trpaslíkov sa budete v sci-fi ladenom prostredí vŕtať v zemi a hĺbiť tunely. Okrem pokladov a vzácnych surovín však môžete objaviť aj hniezdo plné prerastených pavúkov a boj o prežitie zrejme nebude jednoduchý.

Na hru viacerých hráčov sa bude spoliehať aj The Darwin Project. Podľa ukážky pôjde o súboje na život a na smrť a každý bude hrať sám za seba. K slovu sa dostanú zbrane na blízko aj na diaľku a prítomná bude možno aj voľba viacerých hrdinov s odlišnými schopnosťami.

Veľmi pozitívne ohlasy sú spájané s hrou The Last Night. Tá už na prvý pohľad zaujme pekným vizuálnym štýlom v pixel-artovej grafike. Nejeden hráč si zrejme pri pozeraní ukážky spomenie na kultový film Blade Runner.

The Artful Escape vyzerá podľa ukážky veľmi originálne a v 2D pohľade naznačuje obohatenie hrateľnosti o hudobné prvky. Hlavný hrdina totiž pri skákaní očividne využíva svoju gitaru. Teraz už musíme len počkať na to, akou významnou zložkou hrateľnosti bude práve naznačovaná hudba.

Nový počin od tvorcov Gone Home má názov Tacoma a prvé informácie sú známe už od roku 2014. Po predstavení sa však po hre akoby zľahla zem a teraz sa prezentuje aspoň krátkou ukážkou. Pravdepodobne pôjde o príbehový zážitok v prostredí opustenej lode.

Návrat kreslených 3D plošinoviek je zrejme naozaj realitou, o čom svedčí aj Super Lucky’s Tale. Tento titul totiž oplýva hravosťou a kreslenou grafikou a pripomína pomerne nový titul Yooka-Laylee. V hlavnej úlohe bude tentokrát roztomilý lišiak.

Cuphead zrejme netreba bližšie predstavovať. Tento krásne vyzerajúci počin je vo vývoji už pomerne dlho a až teraz sme sa konečne dočkali dátumu vydania. Ten padol na 29. september a onedlho si tak zahráme titul, na ktorý nás vývojári lákajú už niekoľko rokov.

Tento blok na konferencii uzavrel pôsobivo vyzerajúci titul Ashen. Toto akčné RPG bude sledovať osud ľudí, ktorí putujú temným a nemilosrdným svetom v snahe nájsť si nový domov. Tmavé kúty skrývajú pozoruhodne vyzerajúce potvory a ukážka sa nebojí zobraziť hneď niekoľko z nich.

Komentuj!