Register

A password will be e-mailed to you.

Microsoft už počas minuloročnej E3 odhalil, že pripravuje nový Xbox. Doposiaľ sme ho poznali pod názvom Project Scorpio, no od včerajšej tlačovej konferencie je toto pomenovanie minulosťou. 

Prezentácia Microsoftu začala tak, ako sme očakávali. V prvom rade bolo potrebné konečne oficiálne predstaviť nový Xbox, keďže Microsoft určite chcel všetky prezentované hry ukázať práve na tomto zariadení. Tak sa aj stalo a dozvedeli sme sa, že nová konzola ponesie meno Xbox One X. Okrem názvu sme sa dozvedeli aj cenu a dátum zahájenia predaja. Ak sa chystáte nový Xbox One X, ktorý je zameraný na hranie v 4K kupovať, tak začnite pomaly šporiť, konzola na trh dorazí 7. novembra. Cenovka bola stanovená na 499$, no či to automaticky bude znamenať aj 499€ je otázne, nakoľko cena v dolároch je bez dane a cla. Veľké zmeny však očakávať netreba.

Pokiaľ si chcete prečítať viac o hardwarovom vybavení Xboxu One X, zamierte na náš starší článok, kde sú všetky potrebné informácie. Jedinou zmenou oproti skôr prezentovaným informáciám je, že na hry bude po novom možné využiť 9 GB RAM, miesto pôvodne avizovaných 8 GB. Na záver ešte jedna zaujímavá vec. To, že ide o najvýkonnejší Xbox a celkovo konzolu súčastnosti vieme, no podľa oznámenia na tlačovke taktiež pôjde aj o najmenší Xbox doposiaľ.

Komentuj!