Register

A password will be e-mailed to you.

Na E3 v roku 2015 Microsoft oznámil spätnú kompatibilitu, ktorá umožňuje hrať na Xbox One hry z Xboxu 360. Z času na čas sa hovorilo o rozšírení tejto kompatibility o hry z úplne prvého Xboxu, no Phil Spencer, hlava Xbox divízie opakovane prehlásil, že by túto funkcionalitu pridali, no je to veľmi náročné. Po včerajšej prezentácii však už vieme, že išlo o istú formu kamufláže.

Aktuálne je v zozname spätne kompatibilných hier viac ako 350 titulov, pričom zoznam neustále narastá. Ešte tento rok sa začne rozrastať aj o hry, ktoré vyšli na vôbec prvý Xbox. Počas prezentácie bol ukázaný titul Crimson Skies: High Road to Revenge z roku 2003. Ten patrí k tomu najlepšiemu, čo ste si mohli na tejto konzole zahrať, takže voľba práve tohto počinu je opodstatnená.

Zatiaľ nie je jasné, ktoré hry pribudnú, no minimálne očakávame Project Gotham Racing, prvú Forzu Motorsport, no potešili by aj Mercenaries, The Elder Scrolls III: Morrowind, Burnout 3: Takedown, skrátka hry, ktoré patrili na prvom Xboxe k tomu najlepšiemu. Neskôr sa určite dozvieme viac, no otázne je, či hráči vôbec majú záujem o “tak staré” hry…

Komentuj!