Register

A password will be e-mailed to you.

Názov vývojárskeho štúdia Supergiant Games vám možno veľa nepovie, no ich portfólio rozhodne stojí za pozornosť. Po kvalitných menších hrách Bastion a Transistor obšírnejšie predstavili ich nový titul – Pyre.

Americkí vývojári vedia vytvoriť zaujímavý svet, v ktorom je radosť postupovať vpred. Ich doterajšie hry disponujúce vydarenou audiovizuálnou stránkou dokázali zaujať nejedného hráča či recenzenta. K tomu vždy ponúkli odlišnú hrateľnosť – Bastion (2011) stál na súbojoch v reálnom čase, v Transistore (2014) už bolo možné bojovať aj v ojedinelom ťahovom režime. Každá hra mala navyše vybudovaný vlastný netradičný svet. Ak ste ich titulmi nedotknutí, rozhodne vám môžeme obe odporučiť. Taktiež si môžete počkať na 25. júl, kedy vyjde ich najnovší počin. Ten nesie názov Pyre a opäť sa bude líšiť od ich doterajšej tvorby.

Aj keď bol Pyre avizovaný pred nejakým časom, doteraz sme o ňom veľa nevedeli. V hre budete sledovať partiu vyhnancov na ceste za slobodou, ktorej dosiahnutie však nebude jednoduché. Tešiť sa môžeme na zaujímavý rozvetvený príbeh a originálny svet. Za vizuálnou stránkou a soundtrackom by mala stáť dvojica zodpovedná aj za predchádzajúce hry od Supergiant Games, čiže o kvalitu by malo byť postarané.

Tešiť sa môžeme na originálny súbojový systém. Ten bude spočívať v zápasoch 3 na 3 a cieľom bude dostať loptu do nepriateľskej brány. Pri tom budete používať množstvo špeciálnych schopností každej postavy a do stratégie bude nutné započítať aj prostredie. Zaujímavým prvkom bude aj prehra. Nečakajte totiž obrazovku s oznámením neúspechu, hra bude po porážke pokračovať ďalej. Podľa slov autorov je totiž aj pozviechanie sa po prehre súčasťou cesty.

Hru je už teraz možné predobjednať na Steame za zvýhodnenú cenu. Okrem PC hra vychádza aj pre PlayStation 4 a na PS Store, samozrejme, taktiež nemôže chýbať.

Komentuj!