Register

A password will be e-mailed to you.

Už len pomerne krátky čas máte na to, aby ste si vo vašej knižnici na Steame aktivovali hru Outland. Akcia bola platí iba 48 hodín a končí 8. júna o 19:00 nášho času. Po uplynutí tejto doby bude hra dostupná opäť za plnú sumu.

Outland je rozhodne zaujímavá plošinovka, ako svojou hrateľnosťou, tak samotným vizuálnym spracovaním. V zásade v nej síce ide klasické behanie a skákanie v rozmanitom prostredí, ale obsahuje aj akčnú zložku.

Príbeh sa točí okolo klasického námetu a to, že svet je na pokraji skazy a zachrániť ho môžete jedine vy. Ujmete sa preto muža, ktorému sa začali snívať zvláštne sny z dávnej minulosti. Z toho dôvodu muž vyhľadá šamana, aby mu tieto zvláštne snové vízie vysvetlil. Nakoniec sa dozvie, že pred mnohými desiatkami tisíc rokov prišlo k obrovskej bitke medzi statočným bojovníkom a dvoma sestrami chaosu. Zlé sestry boli síce porazené a uväznené, ale bojovník za to zaplatil životom. Teraz sa však bojovník vrátil a iste si ľahko domyslíte, že práve vaša postava je jeho reinkarnáciou…

Ako vidieť aj z gameplay videa, váš hrdina k obrane aj útoku využíva modrú a červenú energiu, respektíve svetlú alebo tmavú. Svetlá energia sa používa na tmavých nepriateľov, tmavá na svetlých. Hráč sa postupne učí nové útoky a metódy využitia týchto energií. Hra ponúka aj možnosť kooperácie pre dvoch hráčov.

Hra pôvodne vyšla v roku 2014 pre PC, PS3 a Xbox 360. V recenziách sa jej darilo, o čom svedčí aj 83% na Metacritic. Za hrou stojí štúdio Housemarque, ktoré tento mesiac vydá svoj nový počin nazvaný Nex Machina. Na “oslavu” toho, že ich nový titul onedlho vychádza (20. júna), sprístupnili spomínaný Outland zadarmo. Ak vás hra zaujala, zamierte na Steam, tam ju nájdete. Odporúčame túto akciu využiť, minimálne za vyskúšanie totiž Outland stojí.

Komentuj!