Register

A password will be e-mailed to you.

Sériu pretekárskych hier DiRT od anglického štúdia Codemasters nie je nutné bližšie predstavovať, nakoľko táto značka nadväzuje na Colin McRae Rally. Už o dva dni príde do predaja DiRT 4, ktorý je napriek číslovke v názve už šiestou hrou nesúcou meno DiRT. A keďže je vydanie doslova za rohom, autori uvoľnili launch trailer a zahraničné magazíny zase svoje recenzie.

Je tomu už šesť rokov, čo vyšiel DiRT 3. Kto by si však myslel, že série od tej doby odpočívala, nie je to pravda, nakoľko v roku 2012 vyšiel spin-off DiRT: Showdown a v roku 2015 zase simulácia DiRT Rally, ktorá sa dodnes teší veľkej obľube. Teraz je však čas na návrat k hlavnej línii, a preto prichádza DiRT 4. Hra by mala ponúknuť zábavu pre omnoho širšie publikum, než spomínaný DiRT Rally, nakoľko nemieri do kategórie simulácií, no pokiaľ budete túžiť po výzve, ani to by nemal byť problém. V hre je totiž možnosť arkádovejšieho hrania v Gamer nastavení, no nechýba ani nastavenie Simulation, ktoré by malo vyhovovať skúsenejších pretekárom. Či sa autorom úspešne podarilo uspokojiť obe skupiny virtuálnych pretekárov si povieme v našej recenzii, ktorá dorazí čo najskôr to bude možné. Zatiaľ sa však môžeme pozrieť na hodnotenia zo zahraničia, ktoré sú viac ako pozitívne. Väčšina pochádza z testovania PlayStation 4 verzie, ktorá bola recenzentom poskytnutá ako prvá.

IGN – 92% (PC, PS4, XOne)

Hobby Consolas – 92% (PS4)

XGN – 90% (XOne)

God is a Geek – 90% (PS4)

Xbox Achievements – 90% (XOne)

Playstation Universe – 90% (PS4)

GameSpot – 90% (PS4)

Gaming Nexus – 88% (XOne)

PlayStation LifeStyle – 85% (PS4)

Vandal – 85% (PS4)

GameStar – 85% (PC)

COGconnected – 84% (PS4)

PlayStation Country – 80% (PS4)

Trusted Reviews – 80% (PS4)

TheSixthAxis – 80% (PS4)

Hardcore Gamer – 80% (PS4)

Push Square – 80% (PS4)

Metro GameCentral – 70% (PS4)

GamesRadar+ – 70% (PS4)

Ako možno vidieť, zahraniční recenzenti sa zhodujú, že DiRT 4 je vydareným počinom. Na Metacritic má PS4 verzia aktuálny priemer hodnotení 82%, pozostávajúci z 22 recenzií, Xbox One verzia má dokonca 91%, avšak je to iba priemer zo 6 recenzií. Priemerné hodnotenie PC verzie dostupné nie je, nakoľko sú zatiaľ dostupné iba 2 recenzie tejto verzie, čo je na spriemerovanie veľmi málo. Môžete však počítať s tým, že DiRT 4 je 80%+ titul, ktorý by priaznivcov virtuálneho pretekania nemal sklamať. Na záver si ešte pozrite launch trailer, v ktorom nájdete zostrih toho, čo na vás 9. júna čaká. Ak si hru dovtedy stihnete predobjednať, dostanete ako bonus Hyundai R5.

Komentuj!