Register

A password will be e-mailed to you.

Steam je v tomto momente stále najpopulárnejšou platformou zaoberajúcou sa nielen predajom hier. Pozná ju takmer každý z vás. No málokto z vás vie, že je možné upraviť si jeho vzhľad.

Firma Valve uviedla Steam na trh v roku 2002. Odvtedy prešiel mnohými zmenami, pribudli mu rôzne nové funkcie, zmenilo sa rozloženie okienok, pribudlo viac informácií nielen o hrách ale aj linky na fórum, herné obchody, či Steam Greenlight.  No vedeli ste, že je možné prispôsobiť si celkový vzhľad vášho klienta?

Pomerne zaujímavým faktom ostáva, že drvivá väčšina hráčov využíva pôvodnú verziu skinu klienta. Ten je ladený do tmavých farieb so svetlým písmom. Na obrazovke obchodu prevláda v pozadí modrá spolu s písmom na krajných lištách. Z hľadiska “výkonu” mu niet čo vytknúť. Nepôsobí rušivo, v tme potom veľmi neťahá oči, všetko je prehľadne rozmiestnené. Aj napriek tomu vás možno nudí a chceli by ste zaviesť trocha zmeny do rutiny spojenej s hrami. Prečo si trocha neoživiť klienta novými farbami?

Air Skin:

Inštalácia skinu je veľmi jednoduchá. Prvým krokom je, samozrejme, to, že si musíte nový skin stiahnuť. Tento obsah nakopírujete do zložky, kde máte klienta nainštalovaného, konkrétne do priečinka skins – napríklad:  “C:\Program Files\Steam\Skins.&nbsp”. Prejdete do okna možností a v karte interface si zmeníte pri možnosti skin meno nového skinu a klienta reštartujete. Na výber máte rôzne extrémne šialenosti až po naozaj sofistikované a elegantné vzhľady. Medzi najpopulárnejšie voľby neoficiálnych skinov patrí Metro a Air. Metro skin vychádza skôr z originálnych farieb, teda je ladený do tmavších odtieňov. Využíva hranaté okienka a pôsobí čisto a elegantne. Na druhej strane, aj Air si zakladá na hranách. Avšak tmavé farby kontrastujú s tyrkysovou farbou a bielou farbou, ktoré zvýrazňujú niektoré časti okien. Rovnako pôsobí čistým a elegantným dojmom.

Metro Skin:

Existuje samozrejme mnoho skinov a ich voľba záleží od vášho vkusu. Za zmienku stoja ešte Plessure2, Plexed, Pixelvision, Minimal Steam UI všetko ladené skôr do tmavších farieb. Pre veľkých nostalgikov je možnosť vrátiť sa k originálnemu starému steam skinu, kde dominovala prevažné sivá farba. Rovnako tak, ak ste aj tvoriaca duša, je možnosť pustiť sa do vytvárania vlastného skinu. V tom vám pomôže web steamcustomizer.com.

Skiny nájdete na steamskins.org.

Komentuj!